Abonare

Aboneaza-te acum si profita de avantaje!

Nume
Prenume
Compania
E-mail
Telefon
Adresa
Data nasterii
Cod postal
Tara
Perioada 6 luni - 100 lei1 an - 180 lei

Plata trebuie facuta in contul RO33OTPV110000288920RO01 deschis la OTP Bank Romania.
Confirmarea platii trebuie trimisa prin Email la adresa caesar@automedia.ro sau prin posta la adresa Autofan Company, Aleea Privighetorilor, nr. 82-84, bloc B, parter, ap.1, sector 1, Bucuresti, Cod Postal 014031.
Va rugam specificati pe documentul prin care faceti plata la banca "Pentru abonament caesaremporium.ro"
Dupa primirea confirmarii platii in contul mentionat veti primi la adresa de Email specificata de dvs. un nume de utilizator si o parola cu care puteti avea acces pe site.
Pentru orice alte detali, va rugam sunati la tel. 021-780.28.00


Sunt de acord cu Politica de confidentialitate

[recaptcha size:compact]

Redefinirea calendarului perpetuu

Max Busser şi echipa sa de orologieri şi vizionari au construit de-a lungul timpului o serie de maşinării orologiere de o extravaganţă şi de un rafinament ieşite din comun. Ultima piesă creată de casa MB&F nu face excepţie.

Text Filip Georgescu

Foto MB&F

Legacy Machine Perpetual, o piesă care redefineşte conceptul de calendar perpetuu, este spectaculoasă vizual şi impecabilă din punct de vedere mecanic. Spre deosebire de varianta clasică de construire a unui calendar perpetuu, MB&F Legacy Machine Perpetual preferă să etaleze toate părţile ceasului, integrând mecanismul într-o manieră excepţională care face din această “lucrare” un tot unitar din punct de vedere estetic. Fiecare componentă este integrată armonios şi fără discrepanţe în unitatea piesei, făcând din acest model mai mult o sculptură mecanică decât un ceas.

LM-Perpetual-Face-PT_Lres

Pentru că la MB&F accentul se pune întotdeauna pe aducerea laolaltă a celor mai pricepute minţi şi a celor mai ingenioase idei pentru construirea unei piese, MB&F Legacy Machine Perpetual nu face notă discordantă, rezultatul fiind cel al unui cumul de eforturi. Cu un design gândit de Kari Voutilainen, care a fost adus “la viaţă” cu asistenţa tehnică a ceasornicarului irlandez Stephen McDonnel, transpunerea din plan teoretic în plan material a modelului a fost una dintre cele mai mari provocări tehnice de până acum, explică Max Busser. Paradoxul din cazul Legacy Machine Perpetual este că designul piesei are de departe cea mai clasică abordare de până acum.

LM-Perpetual-Front-PT_Lres

Una din provocările care au pus cele mai multe probleme din punct de vedere tehnic a fost aceea a unui calendar a cărui dată să poată fi setată oricând, exact la poziţia dorită, fără a efectua o cursă a întregului calendar. După o lungă perioadă de cercetare şi proiectare, rezultatul a fost nu numai realizarea unui mecanism cu setarea datei direct la poziţia dorită, ci şi construirea unui sistem suficient de robust, încât să prevină apariţia unor defecţiuni ale mecanismului datorate mânuirii defectuoase ale acestuia.

LM-Perpetual-Engine1-PT_Lres

Valabil la lansare într-o ediţie limitată de 25 de piese cu carcasă din aur roz şi 25 de piese cu carcasă din platină, MB&F Legacy Machine Perpetual are un preţ de pornire de 145.000 dolari, urcând până la 176.000, în funcţie de materialul folosit pentru construirea carcasei.