Abonare

Aboneaza-te acum si profita de avantaje!

Nume
Prenume
Compania
E-mail
Telefon
Adresa
Data nasterii
Cod postal
Tara
Perioada 6 luni - 100 lei1 an - 180 lei

Plata trebuie facuta in contul RO33OTPV110000288920RO01 deschis la OTP Bank Romania.
Confirmarea platii trebuie trimisa prin Email la adresa caesar@automedia.ro sau prin posta la adresa Autofan Company, Aleea Privighetorilor, nr. 82-84, bloc B, parter, ap.1, sector 1, Bucuresti, Cod Postal 014031.
Va rugam specificati pe documentul prin care faceti plata la banca "Pentru abonament caesaremporium.ro"
Dupa primirea confirmarii platii in contul mentionat veti primi la adresa de Email specificata de dvs. un nume de utilizator si o parola cu care puteti avea acces pe site.
Pentru orice alte detali, va rugam sunati la tel. 021-780.28.00


Sunt de acord cu Politica de confidentialitate

[recaptcha size:compact]

Casa Louis Vuitton, în vizorul autorităților din Mexic pentru „plagiat”

Louis Vuitton Hidalgo Mexic

Guvernul Mexicului a solicitat explicaţii brandului de modă Louis Vuitton pentru folosirea unor elemente tradiţionale mexicane în designul unui scaun la mai puţin de o lună după ce autorităţile acestei ţări au trimis o scrisoare similară renumitei case de modă a Carolinei Herrera.

Ministrul mexican al Culturii susţine, într-o scrisoare din data de 5 iulie, că a fost „surprins” să vadă un scaun din colecţia Dolls a studioului de design Raw Edges, ce semnează creaţii pentru casa de modă cu sediul la Paris, în care au fost incluse elemente folosite de artiştii mexicani din regiunea Hidalgo.

„Este de datoria noastră să întrebăm, într-o modalitate respectuoasă, dacă, la crearea designului scaunului menţionat, aţi solicitat şi, în acest caz, aţi colaborat cu această comunitate şi artiştii săi”, se mai precizează în scrisoare.

Un reprezentant al casei de modă pariziene, deţinută de LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta incidentul.

Este pentru a doua oară în mai puţin de o lună când guvernul Mexicului trimite o astfel de scrisoare. În iunie, autorităţile mexicane au solicitat explicaţii casei de modă fondate de creatoarea de origine venezueleană Carolina Herrera pentru „aproprierea culturală” a unor forme din arta indigenă.

Nu este pentru prima dată când designerii de modă încorporează forme din arta indigenă în propriile creaţii, dar gradul în care realizează acest demers fără a recunoaşte originea elementelor însuşite sau fără a recompensa în mod echitabil comunităţile respective a devenit un subiect de dispută.

National Regeneration Movement, partid de stânga aflat la guvernare în Mexic, intenţionează să formuleze propuneri legislative care să protejeze comunităţile indigene împotriva plagiatului, iar munca acestora să nu mai fie folosită fără recompensă.