Thursday, August 5, 2021
Home Blog

CAESAR Cigar of The Year 2021

0
CCTY 2021

Concursul CCTY 2021 este un concurs de talie națională care se adresează exclusiv fumătorilor de trabuc, adulți de peste 18 ani care au această pasiune.

CAESAR își propune să promoveze ideea că fumatul trabucului este un atribut al oamenilor de spirit, bon viveur-i , care participă la o experiență unică, extraordinaăa. Fumând împreună un trabuc reprezintă o bucurie pe care o împărțim cu toți cei care ne sunt în preajmă la cigar lounge.

Chiar dacă acest concurs va avea un câștigător care va primi titlul de „CAESAR CIGAR of The Year”, vom vorbi de toate cele 10 finaliste, urmând spiritual acestui concurs de a promova trabucuri de calitate. În lumea fumătorilor de trabuc, o listă a celor mai bune 10 trabucuri de pe piața românească este așteptată cu nerăbdare.

CAESAR se delimiteaza foarte clar de fumatul de țigarete care beneficiind de o legislatie mult prea permisiva, vine cu numeroase riscuri pentru fumatorii de țigarete. Trabucul este un produs 100% natural, cu o compozitie de 100% tutun atent selectionat, la un nivel de calitate unanim recunoscut si apreciat.

CAESAR militează pentru trabucurile premium, `hand made`, singurele acceptate in concursul national CCTY.

Regulamentul presupune ca fiecare importator de trabucuri hand made să propună maxim 10 mărci cu o singură vitolă. În acest moment sunt înscrise în concurs nu mai puțin de 19 mărci de trabucuri. Membrii Juriului vor delibera prin vot direct lista de 10 finaliste. Potrivit regulamentului fiecare importator va avea în finală minim o vitolă/ marcă de trabuc și maxim 4. Lista finalistelor CCTY 2021 va fi dată publicității pe data de 19 aprilie.

În a doua jumătate a lunii Mai vor avea loc două sesiuni de taste-ing cu cate 5 trabucuri aflate în Finală. Taste-ing-ul este realizat de membrii Juriului în „orb”, trabucurile vor avea doar un inel cu un nr de identificare, fără a mai avea inelul original. Fiecare membru al Juriului are o grilă de punctare atestată international care alocă până la 100 de puncte pentru un trabuc. În urma votului fiecărui membru al Juriului pentru fiecare din cele 10 Finaliste, se va intruni un clasament bazat pe nr de puncte oferite de membrii Juriului care va conduce la cîștigătorul titlului CAESAR Cigar of The Year 2021!

Juriul „CAESAR Cigar of the Year 2021” este format format din personalități cunoscute în lumea „cigar aficionado” de la noi: Iosif Szavuj, Javier Garcia del Valle, Marius Ghenea, Eduard Uzunov, Dragos Alecu, Florin Popa și Dan Vardie, Fondatorul CAESAR care este și Președintele Juriului.

Fiecare din imprtatorii de trabucuri înscriși în concurs- El Unico, JPB, Transilvania Hotrels & Restaurants- vor desemna un reprezentant în Comitetul de supraveghere al concursului. Reprezentanții din Comitet vor participa la toate sesiunile juriului asigurând o transparență totală a procesului de jurizare.

Toate sesiunile Juriului vor avea loc la Clubul Diplomatic care devine astfel gazda evenimentului.

CAESAR Cigar of the Year 2021

Lista trabucurilor eligibile propuse de importatorii de trabucuri din România

El Unico

 1. AJ Fernandez Bellas Artes Maduro Toro
 2. Aging Room Vibrato
 3. Ramon Allones No.2 Edition Limitada 2019
 4. Partagas Capitols
 5. La Aurora 107 Nicaragua Robusto
 6. Arturo Fuente Anejo 888
 7. Hoyo de Monterrey Hoyo de San Juan
 8. Nicarrao Exclusivo Don Rafa
 9. Bolivar Libertador
 10. Trinidad Vigia

JPB

 1. Casa Turrent 1901 Torpedo Maduro Round (20)
 2. Paradiso Monumento (Churchill) (22)
 3. Ashton Classic Sovereign Torpedo (25)
 4. La Aroma del Caribe MI AMOR Valentino (25)
 5. Eiroa CBT Maduro Toro Gordo 60×6 Honduras (20)
 6. Asylum 13 Hercule 70 x 7 Nicaragua (20)
 7. Macanudo Inspirado White Churchill (20)

Radu & Dana Niculescu

 1. Antigua Esteli Maduro robusto
 2. La Galera habano torpedo

Regulament concurs CAESAR Cigar of The Year 2021

NASA va lansa o misiune către Europa cu ajutorul SpaceX

0

NASA a anunțat că în 2024 va lansa o misiune către satelitul Europa al planetei Jupiter cu ajutorul SpaceX, compania fondată de Elon Musk.

Misiunea Europa Clipper va fi lansată în octombrie 2024 cu o rachetă Falcon Heavy de la Centrul Spaţial Kennedy din Florida. Contractul are o valoare de 151 milioane euro.

Misiunea s-a bazat anterior pe racheta Space Launch System (SLS) a NASA, care a înregistrat întârzieri şi depăşiri de costuri.

Întrucât SLS nu este încă operaţională, Falcon Heavy a fost folosită în misiuni comerciale şi guvernamentale de la zborul său inaugural din 2018. Aceasta are o putere de tracţiune de aproximativ 2 300 de tone (22 de milioane de newtoni) la decolare, echivalentul a aproximativ optsprezece aeronave Boeing 747.

Se aşteaptă că orbitatorul să efectueze 40-50 de treceri apropiate în jurul Europei pentru a determina dacă luna îngheţată poate susţine viaţa. Acesta va fi dotat cu camere şi spectrometre pentru a produce imagini de înaltă rezoluţie şi hărţi de compoziţie ale suprafeţei şi atmosferei.

Flying Spur Hybrid Odyssean Edition – exclusivist, dar prietenos cu mediul înconjurător

0
Flying Spur Hybrid Odyssean Edition

Bentley a anunțat o ediție limitată pentru modelul de top al mărcii care pune accent pe sustenabilitate. Flying Spur Hybrid Odyssean Edition combină propulsia electrificată cu luxul exclusivist.

Flying Spur Hybrid Odyssean Edition folosește un avansat sistem de propulsie hibrid, care oferă o putere combinată de 544 CP și un cuplu de 750 Nm, dar include și materiale noi, mai sustenabile, în întreaga cabină, reflectând detaliile de design prezentate în conceptul centenar al Bentley.

Noul grup propulsor combină un motor V6 pe benzină de 2,9 litri cu un avansat motor electric. Cu rezerve de putere ridicate, cuplu superior și reacție rapidă, cel mai recent model hibrid se compară cu Flying Spur V8 în ceea ce privește accelerația, trecând de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde.

Cabina are panouri din tweed realizat din lână 100% britanică, cu un amestec de culori tonale într-un fir personalizat pentru a crea un material textil natural, de lux, special pentru Bentley.

Cu accent pe sustenabilitate, fasciile și panourile de furnir Koa cu pori deschiși folosesc cu 90% mai puțin lac decât cele cu luciu ridicat și permit savurarea texturii naturale a suprafeței, precum și a esteticii lemnului. Selectat doar din cele mai bune stocuri disponibile, furnirul cu pori deschiși este vopsit cu doar trei straturi ultra-subțiri de lac.

Împreună cu materialele noi, pielea sustenabilă este utilizată pe scară largă în cabină, datorită durabilității sale pe termen lung. Chiar și exemplarul lui W.O. Bentley, un S1 Flying Spur din 1955, a fost utilizat ca referință în timpul procesului de proiectare, deoarece mașina își păstrează încă interiorul din piele original, acum în vârstă de 66 de ani, în stare imaculată.

Pragurile unice Odyssean Edition sunt vizibile la intrarea sau ieșirea din mașină și sunt asortate cu emblemele exterioare ale stâlpului D.

Inspirate de finisajele ombré din interiorul EXP 100 GT, un nou stil exclusiv de broderie folosește fibre de mai multe culori, care se amestecă între ele pe lățimea fiecărui scaun, definind și accentuând modelul „diamant înălțat” unic pentru Flying Spur – împreună creând un efect uimitor folosit aici pentru prima dată într-un Bentley.

Covorașele adânci au cusătură de contrast, iar clienții au opțiunea de a selecta covorașe din lână de miel – crescând și mai mult conținutul de lână din interior.

Pe lângă caracteristicile unice de culoare și finisare, Flying Spur Hybrid Odyssean Edition include, de asemenea, o suită de opțiuni de echipamente, inclusiv:

 • Specificație Touring – suita de sisteme avansate de asistență a șoferului de la Bentley, inclusiv Cruise Control adaptiv, Lane Assist, Safeguard+, Night Vision și Head-Up Display;
 • Mascota Flying B de pe capotă iluminată, acționată electric;
 • Lămpi de întâmpinare cu LED-uri (proiectând Bentley Wings pe podea de la toate cele patru uși);
 • Căptușeală de piele pentru plafon;
 • Tapițerie din piele în format diamant tridimensional la uși;
 • Display Bentley rotativ;
 • Iluminare interioară configurabilă.

Bentley Flying Spur Hybrid încă nu poate fi comandat în UE, SEE sau Marea Britanie.

Cele mai elegante și confortabile călătorii cu trenul

0
calatorii cu trenul

Viața, mai ales în aceste vremuri, poate căpăta o agitație specifică de care cu greu poți scăpa. Revenirea la normalitate încă păstrează o notă de incertitudine, dar ne și aruncă într-o continuă alergătură pentru a reporni motoarele diverselor inițiative. Dacă vă doriți să luați o pauză binemeritată și ferită de graba specifică prezentului, atunci iată care sunt cele mai elegante și confortabile călătorii cu trenul.

Dacă trebuie să ajungem din punctul A în punctul B în cel mai scurt timp, nu e convenabil să mergi cu trenul, dar dacă alegi acest mijloc de transport pentru o plimbare, sau dacă nu te grăbești, ai parte de o călătorie plăcută. Acum trenul poate redeveni acea rută glorioasă pe care cei interesați de separarea de grijile cotidiene o pot parcurge. În tren întâlnești tot felul de oameni, de la pensionari la elevi, la tineri aventurieri la navetiști obosiți. Inevitabil oamenii încep să vorbească, și așa se face că trenul este în continuare o platformă interesantă de socializare. De fapt nu știi niciodată pe cine întâlnești în tren și despre ce vei începe să discuți și cu cine. Prin urmare, pentru cei sociabili există șansa de a dezvolta noi legături personale. Pentru alții, intimitatea poate fi foarte ușor obținută. Pe scurt, toată lumea poate fi mulțumită!

Cele mai elegante și confortabile călătorii cu trenul – Palace on Wheels, India

O țară încărcată cu istorie și peisaje desprinse din basme celebre, însă una care se poate dovedi a fi deseori destul de greu de parcurs din cauza multiplelor provocări aduse de contrastul strident dintre păturile sociale ale țării. Grija aceasta, însă, poate fi cu ușurință îndepărtată de Palace on wheels.

Compania care administrează acest serviciu feroviar privat oferă trasee valabile pentru 7 sau 8 nopți. Acestea presupun treceri sau opriri prin regatele Rajputana precum Jaipur, Sawai Madhopur, Chittaurgarh, Udaipur, Jaisalmer, Jodhpur, Bharatpur și Agra înainte de întoarcerea în New Delhi. Toate garniturile au fost modernizate în 2009 prin grija designerului Monika Khanna.

Cei care aleg să vadă India cu trenul beneficiază și de o oprire exclusivă la Taj Mahal. De-a lungul drumului se pot bucura de servicii precum WiFi, masaj, meniuri gătite de chefi, baruri tematice și chiar spa!

Cea mai scumpă opțiune presupune un cost de 10.000 de euro și oferă călătorului jumătate de vagon doar pentru el într-o cameră uriașă decorată în coloratul stil indian.

Cele mai elegante și confortabile călătorii cu trenul – The Ghan, Australia

Circulând pe o linie feroviară care datează încă din 1878, această experiență garantează descoperirea unei țări-continent care nu dezamăgește niciodată la capitolul natură.

Călătoria se desfășoară de-a lungul a trei nopți într-un climat exclusivist care garantează…

Cele mai elegante și confortabile călătorii cu trenul îți vor fi dezvăluite integral în următoare iterație a Revistei CAESAR!

Hotel de Ventes a vândut un nou safir din Cașmir

0
safir casmir

Hotel de Ventes de Monte Carlo a vândut un nou safir din Cașmir. Aceste pietre prețioase sunt extrem de dorite, întrucât altele asemenea nu mai pot fi obținute.

Cele mai frumoase specimene de safire din Caşmir, foarte apreciate de colecţionari, se vând în mod regulat cu peste un milion de euro.

În secolul al XIX-lea, o alunecare de teren din Himalaya a scos la iveală un zăcământ de pietre excepţionale.

În prezent, majoritatea zăcămintelor din această regiune sunt închise, ceea ce explică raritatea şi valoarea acestor pietre „de un albastru intens şi de o strălucire mătăsoasă şi catifelată”, a adăugat HVMC.

Cu o valoare estimată între 2 şi 3 milioane de euro, această piatră preţioasă, montată pe un inel de platină, aur galben şi diamante, a avut un preţ de pornire de 1,7 milioane de euro la licitaţia desfăşurată la Café de Paris Monte Carlo.

Şapte cumpărători interesaţi au licitat telefonic înainte de lovitura finală a ciocanului.

Cumpărătorul, de naţionalitate italiană, va trebui să plătească în total 2,7 milioane de euro, sumă ce include taxele.

În 2014, „Blue Belle of Asia”, un safir din Sri Lanka de 392 de carate montat pe un colier cu diamante, a fost vândut pentru o sumă astronomică de 17,29 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Christie’s la Geneva.

Compania UH, pregătită să convertească avioanele pe kerosen în aeronave pe hidrogen

0
convertire avion hidrogen

Universal Hydrogen (UH) a semnat deja mai multe scrisori de intenție cu trei companii aeriene prin care își asumă că poate să convertească avioanele pe kerosen în aeronave pe hidrogen. Acestea vor deveni electrice!

Viitorul zborurilor fără emisii ar putea fi mai aproape decât credem, având în vedere că industria aeronautică este în căutare activă de soluții care să permită tranziția fără costuri uriașe către era fără combustibili fosili.

UH are acum misiunea de a se pregăti activ pentru convertirea pe hidrogen a numai puțin de 15 aeronave folosite pentru transportul regional al pasagerilor. Este vorba despre De Havilland Canada DHC8-Q300 sau Dash-8, iar UH are în dezvoltare un kit de convertire de peste 6 ani care a fost recent îmbunătățit pentru a oferi o eficiență mai mare, adică avionul poate parcurge o distanță mai generoasă.

Chiar și așa, odată cu trecerea la hidrogen, aeronava pierde 16 din cele 56 de scaune. Vestea bună este că se va putea călători pe calea aerului de-a lungul a 740 de km cu rezultatul unor emisii formate doar din apă. Autonomia ar putea crește de îndată ce hidrogenul lichid va fi mai ușor de stocat.

Universal Hydrogen va converti avioane pentru companii aeriene din Spania, SUA și Islanda. Cert este un lucru: contractul încă nu a fost semnat. Rămâne de văzut care va fi deznodământul. CEO-ul Icelandair, pe de altă parte, este încântat de posibilitatea călătoriilor aeriene fără arderea de combustibil fosil.

Bagaje de călătorie de peste 135,000$ în colaborarea dintre Orient Express și Au Départ

0

Trenul Orient Express rămâne o experiență unică prin elementele de arhitectură din interior și suitele luxoase pe care le oferă. Dacă până acum doar Louis Vuitton și-a lăsat amprenta prin cunoscutele bagaje de voiaj, iată că producătorul francez Au Départ lansează o colecție de astfel de genți fastuoase și versatile.

Au Départ surprinde elementele perfecte în varianta de salon a bagajului de călătorie care include două sticle de coniac fin, lumânări Trudon și o selecție de titluri istorice pentru lectură. Fiecare bagaj este numerotat și gravat cu numele meșterului artizan Au Départ care a făcut parte din producția sa. Port-bagajul Lounge Trunk Au Départ va fi disponibil în doar zece ediții limitate pentru 135,000 de dolari.

Roger Dubuis Excalibur Spider Pirelli – exclusiv și interschimbabil

0
roger dubuis pirelli

Roger Dubuis împușcă două începuturi de curse excentrice dintr-o lovitură cu noul Excalibur Spider Pirelli. Piesa este una care urmărește să furnizeze crearea de adrenalină celui care îl poartă la încheietură.

Colecția Excalibur Spider primește, așadar, un nou membru în rândurile sale. Ceasul realizat în parteneriat Pirelli scoate la suprafață într-o formă miniaturizată procesul complicat și extrem de rapid pe care îl presupune un pit stop. Fiecare element al ceasului este interschimbabil. Pe lângă asta, fiecare conectare a pieselor ceasului oferă un feedback auditiv satisfăcător.

Roger Dubuis Excalibur Spider Pirelli are un calibru care include primul schelet automat al lui Roger Dubuis, viziunea transparentă a mișcării sale de înfășurare se ține direct pe inimitabilul stelă Roger Dubuis. De asemenea, are un microrotor, unul redus la esența sa strictă la ora 11, care se rotește perfect cu cea a încheieturii mâinii. Echilibrul perfect de greutate pentru a înfășura RD820SQ este atins în continuare prin utilizarea de materiale inovatoare, precum titan DLC.

Din sutele de ore de fabricație pentru acest ceas de 45 mm, aproape o treime din acest timp este dedicat special prestigiosului Poinçon de Genève, fiecare componentă fiind finisată cu grijă manual la Fabrica Roger Dubuis din Geneva.

Ceasul vine și cu motivul decorativ Pirelli Cinturator.

Roger Dubuis Excalibur Spider Pirelli va fi produs în numai 88 de exemplare pentru fiecare culoare.

Prețul nu a fost dezvăluit.

Cele mai populare locuri din lume pentru nunta ta de vis

0
cele mai populare locuri nunta de vis

Restricțiile au trecut, așadar iubirea poate fi din nou sărbătorită. Dacă ai planuri în acest sens, iată cele mai populare locuri din lume pentru nunta ta de vis.

Nu le-am ales noi după propriile gusturi, ci ne-am orientat către fix cele mai populare locuri din lume pentru nunta ta de vis. Pentru a le găsi ne-am folosit de strategia Showerstoyou.co.uk și am urmărit unde au loc cele mai multe nunți, conform popularei rețele de socializare Instagram.

În mod surprinzător, cele mai multe nunți cu priveliști de neuitat și împrejurimi desprinse din basm sunt în… Irlanda! Din 97 de locații ordonate cronologic, țara insulară a ocupat 12 poziții!

Sursa menționată a analizat mai multe publicații de specialitate și a descoperit locațiile preferate de miri pentru momentul lor magic, după care au centralizat numărul hashtag-uri pentru fiecare destinație în parte în care au inclus și variații.

În urma acestui proces, s-a ajuns la concluzia că SUA ocupă primele două locuri din acest top al celor mai populare locuri din lume pentru nunta ta de vis. Pe 1 se poziționează Cannon Beach, în timp ce pe 2 avem Rosemary Beach.

Top 3 este încheiat de Republica Dominicană cu Bavaro Beach.

Top 10 cele mai populare locuri din lume pentru nunta ta de vis

În continuare, următoarele 7 locuri sunt ocupate în ordine cronologică de:
– Coronado Island, SUA;
– Seven Mile Beach, Jamaica;
– Le Ciel, Grecia;
– W Barcelona, Spania;
– The Mulia, Bali;
– Ocracoke Islanda, SUA;
– Villa del Balbianello, Italia.

Niciun loc din România, din păcate, n-a ajuns pe lista celor mai populare locuri din lume pentru nunta ta de vis.

Diamantul albastru din Petra a fost vândut!

0
petra diamant

Diamantele rare, după cum bine știm, ajung să fie vândute pentru prețuri incredibil de mari. Valoarea acestora este redată de mai mulți factori, însă acum avem o altă tranzacție notabilă.

Diamantul albastru din Petra a fost vândut, așadar, pentru suma de 39 de milioane de euro. Minunea albastră de 39,34 carate a fost recuperată la mina sa iconică Cullinan în aprilie 2021 și este unul dintre cele mai scumpe diamante brute de până acum.

Excepționalul diamant albastru de tip IIb a fost vândut unei societăți mixte între producătorul de vârf De Beers și Diacore, o companie comercială deținută de miliardarul familiei Steinmetz.

La începutul anului 2015, diamantul Petra’s Blue Moon of Josephine, tăiat dintr-un alt diamant albastru dur de 29 de carate, a fost, de asemenea, vândut cu 46,5 milioane de euro.

Silent Yachts adaugă o velă în formă de aripă catamaranului electric solar

0

Compania Silent Yachts a lansat noile catamarane electrice solare. Noutatea este dată de cele 12 panouri solare în plus față de modelul anterior și o velă în formă de aripă pentru propulsie suplimentară pe apă.

Silent 60 se întinde pe o lungime de până la 18 m și are o carenă reproiectată cu o linie de plutire mai lungă. Puterea ambarcațiunii este asigurată de 42 de panouri solare distribuite în partea de sus care se combină și alimentează bateria de 286 kWh. Perechea de motoare electrice permit viteza maximă de 37 km/h, nava având o autonomie zilnică de până la 161 km folosind doar energie solară.


Vela în formă de aripă este instrumentul care maximizează performanțele navei Silent 60 deoarece este ușoară, compactă, folosește un catarg de 61 de cm și poate fi umflată cu o pompă electrică în câteva secunde. Are o suprafață de 13 mp în extensie completă și poate adăuga până la 9 km / h la viteza bărcii.

Silent 60 a înregistrat deja 17 cereri de comandă iar prețul de pornire al ambarcațiunii este de 2,2 milioane EUR. Modelul va fi prezentat la Festivalul de Yachting de la Cannes din acest an, în septembrie.

- Advertisement -