Gastronomia este ridicată la rang de artă, iar cei mai buni bucătarii din lume creează cele mai exclusiviste și mai scumpe mâncăruri.

Mâncarea poate fi o declarație a luxului. Proprietarii de restaurante și bucătarii din întreaga lume creează rețete culinare originale pentru cei care doresc experiențe unice de fine-dining. Aceștia oferă feluri de mancare delicioase gătite din ingrediente de bază, care sunt extrem de rare. Însă, aceste ingrediente extrem de scumpe ridică valoarea și prețul mâncșrurilor.

Mesele rare și delicioase, făcute de unii dintre cei mai buni bucătari din lume, în unele dintre cele mai exclusive medii, este o valoare pe care mulți sunt dispuși să o plătească pentru câteva mii de dolari. Iată care sunt cele mai scumpe bucate din lume, în 2020.

The Fortress Stilt Fisherman Indulgence:$14,500

Gătit la cerere specială, cu o notificare de cel puțin 24 de ore, acesta este cel mai scump desert din lume. Desertul are cassata italiană aromată cu cremă irlandeză și este servit cu un compot de rodie și mango. Baza este un sabayon de șampanie, împodobit cu o piatră acvamarină de 80 de carate, așezată în spatele unui pescar de ciocolată realizat manual.

Louis XIII Pizza: $9315.71

Louis XIII este una dintre cele mai scumpe produse alimentare pe care le poți comanda. Aceasta va fi gătită direct la tine acasă de Renato Viola, unul dintre cei mai buni maeștri din Italia.

Această pizza nu este una obișnuită. Preparată cu toppinguri sofisticate, cum ar fi mozzarella di bufala, homar și caviar, toate provin din diferite părți ale lumii. În plus, este servită cu Remy Martin Cognac Louis XIII și Champagne Krug Clos du Mesnil 1995.

Fleur Burger 5000: $5,000

Nu veți găsi pateuri din carne de vită care se ridică la calibrul bucătarului Hubert Keller, întrun restaurant din cartier. Fără îndoială, Keller și-a condimentat burgerul cu toppinguri unice.

Restaurantul Keller’s Fleur este situat în incinta complexului și cazinoului Mandalay Bay. Doar cea mai scumpă carne este folosită pentru a aromă acest burger de 5.000 de dolari. Carnea de vită Wagyu costă aproximativ 100 de dolari pe kilogram. De asemenea, la costul ridicat se adaugă trufele în valoare de 1.500 dolari pe kilogram. Burgerul se servește cu o sticlă de Chateau Petrus din 1995, evaluată la 2.500 de dolari.

24K Gold Pizza: $2,700

Prima pizza care este inclusă în lista celor mai scumpe mâncăruri este Pizza Gold 24K, cdare se servește la Industry Kitchen, situată în cartierul South Street Seaport, din New York. Pizza necesită o comandă în avans de două zile și are o crustă cu adevărat specială.

Deci, ce face ca această pizza să coste 2.700 de dolari? Această pizza are brânză Stilton, foie gras, caviar Ossetra de platină, trufe și frunze de aur de 24K.

The Zillion Dollar Lobster Frittata:$2,000

Zillion Dollar Lobster Frittata ar putea părea deplasat în meniul Norma’s din New York, deoarece nu este un restaurant extrem de scump. Majoritatea mânărurilor din meniu costă aproximativ 30 de dolari. Însă, omleta de 2.000 de dolari include 10 uncii de caviar Sevurga, care este un factor important pentru prețul enorm. Pentru cei care nu își permit să plătească costul extravagant, există o frittata mai mică, cu doar 1 uncie de caviar disponibil pentru doar 200 de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here