Producătorul auto german Daimler va reduce costurile fixe, capitalul și cheltuielile de cercetare și dezvoltare la Mercedes-Benz ca parte a unei strategii de revizuire pentru a repoziționa Mercedes-Benz pe piața auto de lux.

Potrivit Reuters, Daimler a declarat că va reduce costurile fixe, capitalul și cheltuielile de cercetare și dezvoltare cu mai mult de 20% până în 2025, comparativ cu nivelurile din 2019, ca parte a unei strategii de revizuire a brandului Mercedes-Benz.

Prin această mișcare, Mercedes-Benz, în prezent cel mai bine vândut brand de mașini premium din lume, va renunța la vechea strategie. Mai exact, în loc de a urmări volumul vânzărilor, compania se va concentra pe segmentele cele mai profitabile din industrie: limuzine și vehicule utilitare sport.

Ambiția companiei este de a obține o rentabilitate de două cifre a marjei de vânzare prin dublarea vânzărilor de mașini marca Maybach și creșterea vânzărilor derivatelor AMG și G-Wagon ale mărcii Mercedes, a spus Daimler.

Măsurile de reducere a costurilor includ eliminarea cutiilor de viteze manuale și reducerea varietății motoarelor cu ardere cu 70% până în 2030. Aproximativ 5.000 de angajați au fost de acord să accepte pensionare anticipată, a adăugat compania.

Noile platforme de vehicule, inclusiv o a doua arhitectură de vehicule electrice cunoscută sub numele de MMA, vor necesita mai puțin timp pentru a fi construite, la fel ca noul Mercedes-Benz S-Class, care necesită cu 25% mai puțin timp pentru asamblare decât predecesorul său.

Pentru mașinile sale electrice, Daimler încearcă să reducă costul sistemelor de baterii la sub 100 de euro pe kilowatt oră până la mijlocul deceniului, iar o limuzină electrică, EQS, este pe cale să ajungă la showroom-urile anul viitor.

Pandemia COVID-19 a dus la o scădere a vânzărilor, împingând compania la pierderi operaționale în primul și al doilea trimestru. Pentru a contracara pierderile, Mercedes-Benz a încetat să mai construiască berline în Statele Unite pentru a se concentra pe SUV-uri mai profitabile, a combinat dezvoltarea pilelor de combustibil cu Volvo Trucks și a oprit o alianță de dezvoltare automată cu BMW BMWG.DE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here