Sound Maker ™ sărbătorește o moștenire muzicală distinsă, iar Jaeger-LeCoultre prezintă ceasuri de referință din colecția sa de patrimoniu.

Ceasurile cu sunete muzicale au o semnificație specială pentru Jaeger-LeCoultre. În ultimii 150 de ani au avut o prezență majoră în portofoliul de ceasuri realizate de producătorul elvețian.

De la producerea primului său ceas în 1870, Jaeger-LeCoultre a dezvoltat peste 200 de calibre de ceas. A stăpânit toate formele de mecanism cu sunet, de la calibre de alarmă relativ simple până la cele mai complexe dintre toate: clopotele grande sonnerie și Westminster. Dorința constantă de a îmbunătăți atât precizia cronometrării, cât și calitatea sunetului a dus la multiple brevete și nenumărate inovații. De asemenea, până la jumătatea secolului al XX-lea, a furnizat mecanisme sonore multora dintre cele mai prestigioase nume ale ceasornicăriei elvețiene.

De la cutii muzicale la ceasuri de buzunar


Înainte ca Antoine LeCoultre să se orienteze către horologie, el a inventat un nou tip de „tastatură” pentru cutiile muzicale mecanice. Variațiile acestui dispozitiv au devenit standard pentru aproape toate cutiile muzicale.

La începutul secolului al XX-lea, LeCoultre era unul dintre puținii ceasornicari care stăpânea mecanismele complicate ale ceasurilor. Pentru Minute Repeater Triple Complication, din 1910, LeCoultre Calibre 19 / 20IMCSQ a reunit un repetor de minute, un cronograf și un calendar perpetuu într-o carcasă clasică în stil vânător.

MEMOVOX

La mijlocul secolului al XX-lea, pe măsură ce oamenii căutau din ce în ce mai multe ceasuri cu funcții practice, Jaeger-LeCoultre s-a bazat pe măiestria sa în ceea ce privește mecanismele sonore și a dezvoltat ceasuri cu alarmă. Memovox (numele său, preluat din latină, înseamnă „vocea memoriei”) a rămas de 70 de ani referința în ceasurile cu alarmă. În 1950, brandul a introdus Calibru 489 în primul ceas Memovox. Designul a fost subevaluat în mod clasic: pe cadran, un indicator triunghiular pe un disc central mobil indica ora alarmei, iar cele două coroane – una pentru înfășurare și reglare a timpului și cealaltă pentru a seta alarma – au fost amplasate aproape de laturile carcasei.

Pentru a citi articolul complet, apasa https://temporis.ro/jaeger-lecoultre-prezinta-ceasurile-de-referinta-ale-brandului/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here