Un război al cuvintelor între LVMH și Tiffany a escaladat. Grupul francez descrie perspectivele lui Tiffany drept „triste”, în timp ce bijutierul american acuză LVMH că a încercat în mod necorespunzător să renegocieze un acord de preluare.

Luna trecută, achiziționarea Tiffany de către Louis Vuitton a fost aproape de a se prăbuși, motiv pentru care compania americană a intentat un proces francezilor. Acum este rândul LMVH să intenteze proces bijutierului american, declanșându-se astfel o bătălie juridică.

Războiul instanțelor

LVMH a contracarat în instanță acuzațiile Tiffany & Co, susținând că gestionarea deficitară a bijutierului american din timpul pandemiei permite gigantului francez de bunuri de lux să renunțe la achiziția de 16 miliarde de dolari propusă companiei.

Potrivit Reuters, LMVH a descris perspectivele bijutierului american ca fiind „neplăcute” și a declarat că decizia sa de a reduce cheltuielile de marketing, de a prelua datorii suplimentare și de a plăti dividende regulate, în ciuda crizei, a însemnat că este o companie diferită de cea pe care LVMH a acceptat să o cumpere.

„Afacerea pe care LVMH și-a propus să o achiziționeze în noiembrie 2019, și anume Tiffany & Co, o marcă de lux extrem de profitabilă, nu mai există ”, a spus LVMH într-un document. De asemenea, a spus că Tiffany va profita „mult mai mult” dacă tranzacția va avea loc decât dacă va rămâne o companie independentă. „Primii cinci directori ai Tiffany vor primi o compensație totală de cel puțin 100 de milioane de dolari în cazul în care tranzacția merge mai departe”, a adăugat LVMH.

Măsura luată în instanță vine după ce Tiffany a dat în judecată LVMH la începutul acestei luni, acuzându-l că a blocat în mod deliberat finalizarea tranzacției, care a fost convenită în noiembrie anul trecut, înainte de apariția pandemiei. Aceștia solicită o decizie judecătorească pentru a forța LVMH să onoreze acordul inițial. Un proces de patru zile este programat să înceapă pe 5 ianuarie.

De asemenea, Tiffany răspunde acuzațiilor înaintate de LMVH, susținând că a acționat în interesul acționarilor săi și că a înregistrat doar un singur sfert din pierderi înainte de a reveni la profitabilitate.

Se va încheia acordul?

În ciuda atacurilor dureroase dintre cele două părți, judecătorul din Delaware a declarat în timpul unei ședințe din 21 septembrie că speră ca Tiffany și LVMH să poată avea „discuții productive pentru a evita necesitatea unui litigiu”.

LVMH și-a reiterat, de asemenea, punctul de vedere potrivit căruia scrisoarea ministrului francez de externe prin care i se cerea să amâne închiderea acordului până la 6 ianuarie era o cerere obligatorie din punct de vedere juridic. Aceasta îi interzicea încheierea acordului până pe 24 noiembrie, termenul contractual actual. A spus că nu dorește să prelungească acest termen.

Un purtător de cuvânt al LVMH a confirmat faptul că grupul a primit aprobarea autorităților de reglementare antitrust din Taiwan, ultimul obstacol al concurenței în afară de Uniunea Europeană

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here