Ferrari Omologata a fost dezvăluit de către producătorul auto italian. Uimitorul supercar personalizat, comandat de un „client european cu discernământ”, este doar al zecelea GT unic pe care marca l-a construit pentru un client, din 2009.

Noul Omologata, este cea mai recentă masină din linia Ferrari de modele unice. Versiunea cu adevărat uimitoare a modelului 812 Superfast reprezintă o evocare vibrantă a valorilor care definesc Ferrari în raport cu cursele GT. Mai exact, o mașină care este la fel de ușoară pe drum pe măsură ce atinge viteza maxima pe pistă în mâinile unui adevărat domn.

Vizual, împărtășește doar parbrizul și farurile cu modelul de bază, deși proporțiile sale sunt inevitabil similare. Restul caroseriei a fost înlocuit cu ceva mai elegant și rafinat. Potrivit companiei italiene, modelul a fost inspirat din aspectul clasic al masinilor de curse din anii ’60, dar are și elemente din arhitectura modernă și un aspect futurist. Designerii au studiat cu atenție poziția și atitudinea mașinii din toate unghiurile, definind un volum frontal conic din grila ovală aplatizată. Secțiunea rotunjită peste roțile din față, subliniată de o bandă contrastantă care se înfășoară pe capotă, pare să iasă în mod natural din grilă.

În partea din spate, un spoiler proeminent adaugă nu doar forță, ci și o poziție mai agresivă, sportivă. Totodată, stopurile adânc fixate subliniază tensiunea. Per ansamblu, mașina pare să fie pregătită să atace asfaltul chiar și în repaus. Căutarea unei atingeri finale a mers până la dezvoltarea unei noi nuanțe de roșu care să se potrivească cu trifoiul de foc Rosso Magma, peste finisajul întunecat din fibră de carbon.

În interior, scaunele din piele sunt de culoare albastru electric, cu centuri de siguranță în patru puncte. De asemenea, există piese metalice finisate cu efect de „vopsea crăpată” pe bord și volan, pentru a reflecta cursele Ferrari din anii ’50 și ’60.

Omologata a fost cuvântul cheie care a rezonat pe tot parcursul dezvoltării acestuia. În mod surprinzător, transmisia impunătoare a 812 Superfast a rămas neschimbată. Motorul V12 de 6,5 litri este capabil să producă 789 cai putere și cuplu de 530 lb-ft. Tracțiunea spate este activată de o transmisie automată cu dublu ambreiaj, în șapte trepte.

Noul Ferrari Omologata este un exemplar unic, fiind creat special pentru un singur cumpărător.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here