Pentru a marca cea de-a 10-a aniversare a parteneriatului său cu Rafael Nadal, Richard Mille a prezentat noul RM 27-04 Tourbillon Rafael Nadal, un ceas fără precedent în lumea horologiei. Acesta este cel mai recent ceas dedicat campionului spaniol de tenis, al nouălea dintr-o serie excepțională.


Noul RM 27-04 este un ceas inovator, care echilibrează un design ușor cu o rezistență excepțională. Greutatea ceasului de 30 de grame, incluzând cureaua, este echivalentă cu aproximativ șase coli de hârtie A4. Acest lucru se datoreaza carcasei sale care este compusă din carbon și este combinată cu mișcarea scheletată.

Calibrul său tourbillon, care este suspendat în carcasă, poate rezista la accelerații de peste 12.000 g, un record pentru Richard Mille. Mecanismul este susținut în întregime de o plasă micro-sablată, cu o suprafață de doar 855 milimetri pătrați, compusă dintr-un singur cablu din oțel împletit, cu diametrul de 0,27 mm și menținut în poziție de doi tensionatori din aur 5N tratat cu PVD.

Mecanismul

Recentul cronograf RM 72-01 a mers într-o direcție diferită decât de obicei pentru Richard Mille, pentru că este echipat cu un nou mecanism intern, ce are o construcție neobișnuită, cu pinion dublu oscilant. Totuși, RM 27-04 este foarte în concordanță cu spiritul mărcii.

Pentru a citi articolul complet, apasa https://temporis.ro/richard-mille-lanseaza-rm-27-04-tourbillon-rafael-nadal/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here