Lansat la Cannes, noul Riva ’88 Folgore este gata să își seducă proprietarii și adepții legendarului Riva din întreaga lume prin stilul său irezistibil și viteza unei bărci sportive.

Riva 88 ‘Folgore este noul sportfly cu o diferență: puternic și revoluționar, cu o frumusețe aproape științifică. Lansat la Cannes în decursul acestui an, noul model combină eleganța și viteza unei bărci sport, iar spațiile exterioare și interioare sunt deosebit de finisate, caracteristică pentru care marca este renumită.

Printre noile modele prezentate la Ferretti Group Private Preview din Monaco de anul acesta, prima unitate a modelului Folgore are o carenă gri-rechin cu detalii negre strălucitoare și culori clasice în tradiția Riva din ultimii ani.

Alura magnetică a designului său îmbină armonios trecutul și prezentul, în conceptul care unește materiale inovatoare, precum carbonul, cu caracteristici elegante tradiționale, de la încrustarea de mahon la oțelul decorativ. Totodată, luminile de navigație din oțel inoxidabil sau linia de plutire continuă acvamarină exemplifică un design funcțional sofisticat. Cu toate acestea, Riva 88 ‘Folgore poate ajunge la 39 de noduri, datorită perechii sale de motoare puternice MTU 16V.

O altă caracteristică inovatoare este acoperișul de sticlă din suprastructură, care se leagănă atât spre pupă, cât și spre prova, pentru a permite aerului proaspăt să intre, fie în timpul croazierei, fie la ancorare. Sub acoperiș se află o structură cu lamele, care separă spațiile interioare și exterioare, dacă se dorește. Opțiunea standard este cu un acoperiș fix.

Exteriorul

Din dorința de a oferi un design care combină estetica și funcționalitatea, Folgore oferă o pupă reproiectată, cu o ușă din spate care se deschide în două poziții diferite: paralele cu linia de plutire sau în jos. Două seturi de trepte laterale din tec duc spre zona multifuncțională a cabinei de 22 mp. Aici se găsește o zonă de luat masa, cu o canapea care poate fi transformată într-o saltea de plajă prin acționarea mecanismului sus-jos care ridică și coboară masa din mahon.

Sportfly-ul de 20 mp oferă proprietarului și mai multe idei de modalități de relaxare confortabilă, cu un parasolar mare plus o canapea în pupă, o altă canapea cu măsuță de cafea pe partea de port și încă o canapea la tribord.

Interiorul

Interioarele de pe puntea principală sunt împărțite în zone de lounge, de luat masa și de cârmă. Un amestec de lemn, piele și oțel caracterizează decorul de la bord, atât pe punțile principale, cât și pe cele inferioare. Înălțimea tuturor zonelor interioare atinge 2m și este chiar mai mare pe puntea inferioară.

Puntea inferioară

Pe puntea inferioară găsim apartamentul proprietarului care se bucură de o suprafață de 20 mp, o cameră dublă VIP, o cabinâ VIP cu paturi twin convertibile și o cameră twin pentru oaspeți, toate cu băi proprii. Suprafețele cu oglindă domină toate cabinele. Televizoarele sunt asortate inteligent cu lemn, piele, țesături și culori care se potrivesc cu cele de pe puntea principală.


Propulsie și tehnologie

Această primă unitate este echipată cu o pereche de motoare MTU 16V 2000 M96L de 2.638mhp, pentru o viteză maximă de 39 de noduri și o viteză de croazieră de 33, fiecare viteză cu trei noduri mai rapidă decât cu motoarele standard de 2.435mhp. Noul model este echipat cu aripioare de stabilizare Humphree, în timp ce Folgore poate fi echipat și cu stabilizatorul giroscopic Seakeeper SK26.

La fel ca toate capodoperele din istoria recentă a Riva, 88 ′ Folgore este un produs al parteneriatului dintre Officina Italiana Design (studioul fondat de Mauro Micheli cu Sergio Beretta), Comitetul pentru strategia produsului condus de Piero Ferrari și Departamentul de inginerie al grupului Ferretti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here