O nouă statuie a Prinţesei Diana a Marii Britanii va fi instalată la Palatul Kensington în luna iulie anul viitor pentru comemorarea celei de-a 60-a aniversări a „prinţesei inimilor”

În 2017, prinţii William şi Harry au afirmat că au comandat o statuie în memoria mamei lor, care a murit într-un accident de maşină la Paris în urmă cu peste 20 de ani, care urma să fie ridicată în afara Palatului Kensington, reşedinţa oficială de la Londra a ducelui de Cambridge.

Ei l-au ales pe sculptorul Ian Rank-Broadley, cel care a realizat imaginea reginei Elisabeta a II-a de pe monedele britanice, pentru a crea statuia care va marca 20 de ani de la moartea Prinţesei Diana.

Diana, prima soţie a prinţului moştenitor Charles, a murit când limuzina în care se afla alături de iubitul ei, Dodi al-Fayed, s-a izbit de pereţii unui tunel din Paris, în august 1997.

La acea vreme, William avea 15 ani, iar Harry 12 ani.

Prima statuie în memoria ei, o fântână lungă de 210 de metri, a fost dezvelită în Hyde Park în 2004, după mai mulţi ani de război birocratic privind designul său. Noua statuie va fi dezvelită pe 1 iulie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here