Artistul stradal Banksy sponsorizează o ambarcaţiune de salvare a refugiaţilor în Marea Mediterană, potrivit organizaţiei germane non-guvernamentale Sea-Watch.

„O ambarcaţiune sponsorizată şi pictată de #Banksy, un echipaj SAR din toate regiunile Europei – @MVLouiseMichel a îndeplinit deja două misiuni în cadrul #SeaWatch4, salvând de asemenea 89 de persoane pe cont propriu”, a scris pe Twitter organizaţia germană, joi seară. „Suntem încântaţi de încurajarea în roz pe care am primit-o!”.

Publicaţia britanică The Guardian a scris că Banksy a finanţat ambarcaţiunea pentru a salva refugiaţi care încearcă să ajungă în Europa din nordul Africii.

Potrivit publicaţiei, vasul Louise Michel a ridicat ancora dintr-un port spaniol în apropiere de Valencia, pe 18 august. Ambarcaţiunea a salvat joi 89 de persoane aflate în pericol în centrul Mediteranei, printre care 14 femei şi patru copii.

Ambarcaţiunea de salvare se află în prezent în căutarea unui port în care să îi debarce pe pasagerii salvaţi, mai scrie ziarul britanic.

Vasul, un iaht cu motor şi cu o lungime de 31 de metri, s-a aflat anterior în proprietatea autorităţilor vamale franceze şi, deşi este de dimensiuni mai mici, este mai rapid decât alte ambarcaţiuni de salvare ale aceleiaşi organizaţii non-guvernamentale.

Identitatea lui Banksy rămâne în continuare un mister. Se ştie că artistul este originar din Bristol, în sud-vestul Angliei, şi că s-a mutat la Londra, la sfârşitul anilor 1990. Operele sale vorbesc despre teme precum persoane fără adăpost, consumerism şi pandemia de coronavirus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here