Bodega Otazu, casă de vinuri reprezentată în România de Caesar Concierge, a primit peste 90 de puncte pentru patru vinuri - Otazu Reserva 2013, Pago de Otazu 2016, Pago de Otazu Chardonnay con Crianza 2017 și Otazu 1 Ha. Una Historia Chardonnay 2017 – la Guía Peñín 2021.

Primul dintre aceste vinuri de colecție, Otazu Reserva 2013, este un vin roșu cu o culoare profundă. Este un amestec de Cabernet Sauvignon (40%), Tempranillo (40%) și Merlot (20%), iar strugurii au fost selectați manual în octombrie 2013. Fermentarea s-a produs în butoaie din stejar franțuzesc la 28 de grade Celsius, produsul fiind apoi îmbătrânit timp de 14 luni în butoaie și încă 36 de luni în sticle. Acest vin poate fi servit între 16° C și 18° C și asociat cu brânzeturi, carne roșie, vânat sau grătar.

Pago de Otazu 2016 are culoare roșie-cenușie închisă, profundă. Prezintă un miros foarte subtil, dominat de arome de fructe roșii proaspete cu câteva note picante și minerale. Este un vin de o complexitate deosebită, plăcut la gust, cu note lemnoase perfect integrate. Pentru realizarea lui este folosit un amestec de Merlot (70%), Cabernet Sauvignon (20%) și Tempranillo (10%). După o

criomacerare la 5º C timp de șapte zile și o fermentație alcoolică în rezervoare mici din beton, completarea fermentației are loc în butoaie de stejar francez. Vinul rezultat este îmbătrânit timp de 15 luni în butoaie și cel puțin 18 luni în sticle. Pago de Otazu 2016 se asortează foarte bine cu pate, brânză sau vânat. A fost părodus într-o ediție limitată de 5.695 de sticle.

Pago de Otazu Chardonnay con Crianza 2017 este 100% vin Chardonnay cu o culoare galben-pai. Prezintă arome de fructe tropicale. Dens, cu o aciditate echilibrată, este realizat din struguri culeși manual în septembrie 2017. A fost îmbătrânit timp de 6 luni în butoaie de stejar francez. Acest vin poate fi servit între 10° C și 12° C și asociat cu fructe de mare, orez, șuncă iberică, legume de sezon, brânzeturi mature, pește la grătar, carne de pasăre sau carne roșie. Pago de Otazu Chardonnay con Crianza 2017a fost creat într-o ediție limitată la 2.090 de sticle.

Otazu 1 Ha. Una Historia Chardonnay 2017 are o culoare galben-pal. Foarte complex, cu note minerale care par extrase din ananas și mango, vinul este un Chardonnay 100%. Două treimi din vin a fost fermentat în mici rezervoare verticale din beton, urmat de îmbătrânirea timp de șase luni. Între timp, o treime din vin a fost fermentată și îmbătrânită în butoaie de stejar francez. Este o ediție limitată de 805 de sticle. Pe etichetă, acest vin spune povestea lui Patxi Urrutia, un angajat de la Bodega Otazu a cărui familie se află de trei generații alături de această podgorie și de vinurile ei speciale.

Vinurile Otazu sunt disponibile cunoscătorilor din România în exclusivitate prin serviciul nostru Caesar Concierge. Mai multe detalii puteți cere la adresa de e-mail caesar@automedia.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here