Compania canadiană Cirque du Soleil Entertainment a depus o cerere de a fi plasată sub protecția falimentului.

Cirque du Soleil Entertainment, compania de divertisment din Montreal care organizează șase spectacole în Las Vegas, s-a străduit să-și mențină activitatea pe fondul restricțiilor impuse de pandemie, însă a fost forțată să concedieze aproximativ 95% din forța de muncă și să-și suspende temporar spectacolele.

„Cu venituri zero de la anularea forțată a tuturor spectacolelor noastre, conducerea a trebuit să acționeze decisiv pentru a proteja viitorul companiei”, a declarat directorul executiv Daniel Lamarre.

Compania a semnat un acord cu investitorii săi, fondul de capital TPG Capital, China Fosun International Ltd și fondul canadian de pensii Caisse de Depot et Placement du Québec în vederea unei eventuale reporniri a activității în viitor.

Cum creditorii nu au acceptat acordul, este posibil ca aceștia să fie nevoiți să accepte o participație de 45% în noua firmă care va gestiona activitățile Cirque du Soleil.

Pe lângă plasarea sub protecția falimentului, Cirque du Soleil Entertainment a anunțat și că va încerca o migrare către Statele Unite pentru a își putea desfășura măcar acolo activitate având în veder că spectacolele de la Las Vegas și Orlando ar putea fi primele care vor reîncepe să fie ținute.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here