Legendara casa de modă franceză Givenchy a anunţat numirea ca director de creaţie a designerului american Matthew Williams.

Realizator al unor ținute pentru Kanye West şi Lady Gaga, noul director de creaţie Givency promite o schimbare de direcţie către stilul urban.

După plecarea britanicei Clare Waight Keller, care a mizat pe latura elegantă a casei Givenchy ajungând astfel să o îmbrace inclusiv pe Meghan Markle la nunta sa cu prinţul Harry, marca grupului LVMH se orientează acum spre un stil mai urban.

„Mă simt extrem de încântat să mă alătur casei Givenchy. Poziţia unică a firmei şi aura sa eternă fac din aceasta un simbol inegalabil şi sunt nerăbdător să lucrez alături de echipă în atelierul său pentru a avansa spre o nouă epocă bazată pe modernitate şi incluziune”, a notat Williams.

Matthew Williams, californian în vârstă de 34 de ani, a înfiinţat în 2015 propria sa marcă, Alyx, şi va fi ce de-al treilea designer în trei ani la Givenchy, ce pare decisă să urmeze exemplul altor case ale grupului LVMH precum Fenty, cu Rihanna, sau Louis Vuitton cu Virgil Abloh, un alt membru din anturajul lui West cunoscut pentru popularitatea şi mediatizarea sa pe reţelele de socializare.

Matthew Williams a fost director de creaţie pentru Lady Gaga, director artistic pentru firma lui Kanye West şi fondator alături de Virgil Abloh şi designerului Heron Preston a mărcii „Been Trill”, un brand efemer de stil urban.

Apropierea lui Williams de anturajul lui West, precum şi de stilistul Kim Jones, aflat în fruntea colecţiilor masculine ale casei Dior, ce aparţine de asemenea grupului grupul LVMH, dovedeşte miza gigantului francez de lux pentru o modă mai apropiată de tendinţele urbane şi de cultura pop.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here