Casa de licitaţii Christie’s a anunţat că cele mai importante vânzări din sezonul de primăvară de la New York vor avea loc într-o singură zi, în iulie, într-un format inedit.

Christie's - Sotheby's

Christie’s a amânat deja o dată 20th Century Week, eveniment major al sezonului licitaţiilor, de la jumătatea lunii mai pentru sfârşitul lui iunie.

Totodată, casa de licitaţii a unit licitaţiile din New York cu cele din Londra într-o singură serie de evenimente, ambele prevăzute să se desfăşoare în metropola americană.

În cele din urmă, vânzarea fost programată pentru 10 iulie, divizată în patru componente, organizate la Hong Kong, Paris, Londra şi New York.

Conform AFP, cele patru vânzări, reunite sub titulatura „ONE”, vor avea loc consecutiv, începând cu Hong Kong, care va găzdui în acea săptămână aceasta o serie de vânzări.

Christie’s preconizează să permită accesul public peste tot acolo unde dispoziţiile în vigoare o vor permite respectând restricţiile impuse de autorităţi pentru a împiedica propagarea coronavirusului.

În cazul New York-ul-ul, adunările publice sunt în continuare interzise.

Vânzarea va fi accesibilă online, iar colecţionarii vor putea licita prin internet sau prin telefon, a precizat Christie’s într-un comunicat publicat vineri.

În sezonul trecut, Christie’s a oferit, pentru prima dată în cadrul marilor vânzări de seară din New York, care sunt deseori scena unor tranzacţii record, posibilitatea de a licita online, pornind de la un plafon stabilit.

Este vorba despre un „format hibrid”, după cum a explicat copreşedinta departamentului impresionism şi artă modernă din cadrul acestei case de licitaţii, Giovanna Bertazzoni, citată în comunicat.

„Avem sentimentul că acest eveniment va reflecta modalitatea prin care clienţii noştri îşi vor realiza colecţiile în prezent”, a adăugat aceasta.

Printre operele care vor fi propuse spre vânzare de Christie’s cu prilejul acestei licitaţii, figurează „Nude with Joyous Painting” (1994), al pictorului american Roy Lichtenstein, estimat la 30 de milioane de dolari şi inclus în secţiunea newyorkeză a evenimentului.

Va fi pus în vânzare de asemenea la New York un tablou din seria „Les femmes d’Alger”, de Pablo Picasso, intitulat „Version F” şi estimat la circa 25 de milioane de dolari.

Lucrarea „Version O” aparţinând aceleiaşi serii s-a vândut în mai 2015 pentru 179,3 milioane de dolari tot în cadrul unei licitaţii Christie’s.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here