Miliardarul american a scos la vânzare cinci dintre proprietăţile sale californiene, pentru o sumă totală de 97,5 milioane de dolari.

SpaceX sateliti Elon Musk

Pentru a demonstra că deja celebrele mesaje pe Twitter, în care susţinea că nu va mai deţine proprietăţi pentru că acestea „te trag în jos”, nu au fost vorbe în vânt, dar și pentru că între el și statul California au apărut divergențe în privința repornirii uzinei Tesla, Elon Musk a decis să scoată la vânzare cinci dintre proprietăţile sale californiene, pentru o sumă totală de 97,5 milioane de dolari.

Cele cinci proprietăţi, dintre care patru în cochetul cartier Bel-Air şi o a cincea în bogatul cartier Hillsborough din Silicon Valley, au fost scoase la vânzare după ce, la începutul lunii, Musk a pus pe piaţă alte două proprietăţi pe care le deţine în Bel-Air – acestea pentru suma totală de 39,5 milioane de dolari.

Elon Musk a confirmat săptămâna trecută, printr-o apariţie în emisiunea online a lui Joe Rogan, că doreşte să-şi vândă casele, precizând că intenţionează să stea în chirie.

Printre cele cinic proprietăţi proaspăt scoase pe piaţă se numără vila modernă de pe Chalon Road şi alte trei case adiacente, aflate pe o străduţă închisă din apropiere. Proprietatea din Hillsborough este formată din 20 de hectare de teren în natură, cu poteci amenajate pentru drumeţii, grădini şi un conac cu 10 dormitoare ce datează din 1916.

La începutul acestei luni, Musk a scos la vânzare o altă casă de pe Chalon Road, pentru preţul de 30 de milioane de dolari şi fosta casă Gene Wilder pentru 9,5 milioane de dolari.

Elon Musk, amenințări privind mutarea uzinei din California

Deranjat de întârzierea cu care autoritățile din California permit reluarea producției la uzina Tesla, Elon Musk a amenințat săptămâna trecută cu mutarea fabricii în alt stat american.

„Sincer, este picătura care a făcut să dea pe afară paharul. Tesla îşi va muta imediat sediul şi proiectele viitoare în Texas / Nevada. Dacă o să menţinem o activitate de producţie în Fremont va depinde de modul în care suntem trataţi” a scris Elon Musk pe Twitter.

Conform agenției dpa, multe dintre cele scrie de miliardar pe platforma de socializare rămân însă la stadiul de intenții.

În postarea sa, Musk a scos în evidenţă experienţa Tesla din China, unde fabrica sa şi-a reluat activitatea după ce s-a reuşit ținerea sub control a pandemiei.

„Tesla ştie mult mai bine ce trebuie să facă (n.n. – pentru a relua producţia) în siguranţă, datorită experienţei dobândite în fabrica noastră Tesla din China, decât un mărunt funcţionar public care nici măcar n-a fost ales”, a scris dispreţuitor Musk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here