Capitala Lituaniei, Vilnius, organizează o săptămână a modei specială pe fondul epidemiei de coronavirus – fără pasarele, doar panouri publicitare, şi fără haine extravagante, doar măşti pentru faţă.

Mask Fashion Week Vilnius

Douăzeci şi unu de panouri amplasate în Vilnius prezintă fotografii cu bărbaţi, femei şi copii purtând măşti ca parte a aşa-numitei „Mask Fashion Week”.

Toţi lituanienii sunt obligaţi să poarte pe stradă măşti ca măsură preventivă împotriva răspândirii COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus.

Modelele au fost selectate de către membrii grupului local de Facebook “Mask Your Fashion”, lansat de designerul Julija Janus pentru a oferi modele inedite de măşti şi sfaturi despre cum să le faci acasă.

„O mască este o modalitate bună de a-ţi afişa creativitatea, de a te exprima. Este o activitate pe care o poţi face atunci când stai acasă cu copiii”, a spus designerul în vârstă de 50 de ani.

Panourile prezintă măşti personalizate făcute din bucăţi de materiale şi măşti chirurgicale cu modele pictate, a mai spus ea.

În fotografii sunt prezentaţi artişti locali, muzicieni, persoane alese de pe stradă şi chiar primarul oraşului Vilnius, Remigijus Simasius.

Lituania a închis majoritatea magazinelor şi restaurantelor pe 16 martie în cadrul măsurilor luate pentru a limita răspândirea coronavirusului. Autorităţile au început să ridice unele restricţii la sfârşitul lunii trecute în condiţiile în care numărul infecţiilor cu Covid-19 a scăzut.

Ţara baltică cu doar 2,9 milioane de locuitori a raportat până acum 1.423 de cazuri de coronavirus, dintre care 46 de decese.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here