Covid-19 continuă se se extindă cu repeziciune în toată lumea iar economia are și ea de suferit. Potrivit estimărilor, sectorul de lux va înregistra pierderi de 43 miliarde de dolari din cauza coronavirus.

coronavirus lux

Potrivit Business of Fashion, brand-urile de modă au deja vânzări mult mai mici pe piața din China. Iar multe dintre magazine au fost închise, în plus chinezii nu au mai călătorit în afara granițelor iar rezultatul s-a văzut în cifre. 70% din creșterea industriei de lux din ultimul deceniu se datorează consumatorilor chinezi. De asemenea, se așteaptă ca turismul Japoniei să piardă 1,29 miliarde de dolari numai în prima jumătate a anului. Și carantina din Milano, una dintre capitalele modei unde se află importante brand-uri celebre, a stricat piața de lux.

Specialiștii spun că dacă criza va dura mai mult, va fi tot mai problematic pentru brand-uri să se redreseze. Mai puțin de pierdut vor avea brand-urile de accesorii, în comparație cu cele de haine, care au pierdut aproape întreg sezonul de reduceri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here