Pe 21 februarie, Nyetimber a prezentat la Hong-Kong primul său vin spumant prestige, gata să detroneze șampania franțuzească pe piața internațională.

sampanie Nyetimber

„Perfectly british”, acesta este sloganul folosit de casa viticolă britanică Nyetimber, care tocmai și-a lansat primul spumant prestige, botezat 1086. Vinul alb și roze a fost prezentat la Hong-Kong, ținând cont că Asia este o zonă cheie pentru piața mondială a șampaniei pe care vrea să o cucerască și Nyetimber.

Nu a fost întâmplătoare nici alegerea Japoniei pentru deschidera primelor puncte de vânzare Nyetimber, în decembrie anul trecut. Cu noul vin prestige 1086, englezii de la Nyetimber vor să demonstreze că pot rivaliza cu șampania franțuzească. Nu este vorba doar despre o strategie de marketing, ci dorința de a face un joc egal cu faimoasele case de șampanie franțuzești. Firește, vinul spumant englezesc nu poate folosi demumirea „champagne”, însă acest detaliu pare să nu le împiedice pentru moment expansiunea.

Revoluția șampaniei englezești a început în 1988, în sud-estul Angliei, în inima Sussex. Nyetimber este o exploatare viticolă care numără 170 de hectare de viță de vie. Avantajele sunt că aici solul este comparabil cu cel din regiunea Champagne, iar condițiile climatice pentru cultivarea strugurilor sunt favorabile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here