În 2019, piața mondială a pantofilor de lux a atins o valoare de 19 miliarde de euro. Iar piața mondială a pantofilor sport a depășit 82 de miliarde de euro.

sport sneakers

Creșterea se datorează apetitului mărcilor de lux pentru colecțiile de sneakers. Louis Vuitton, Balenciaga, Givenchy sau Guerlain sunt doar câteva dintre brand-urile care au lansat constant noi modele de pantofi sport, în ediții limitate, dar și colaborări cu vedete. De exemplu, Chanel l-a ales pe Pharrell Williams ca imagine pentru o colecție capsulă. Unul dintre motivele este și atragerea clienților din rândul tinerilor, dar și pentru a intra pe o piață atractivă, unde sunt doi mari jucători – Nike și Adidas împart 60% din piață.

Totul a început în 1984, când s-a lansat Nike Air Jordan One, în urma unui parteneriat istoric între faimosul jucător de baschet Michael Jordan și Nike. Brand-ul a vândut atunci peste 100 de milioane de perechi de sneakers cu autograful lui Jordan.

În 2019, sneakers-ii reprezintă 90% din vânzările de pantofi la Balenciaga, 70% la Pierre Hardy și Gucci, 40% la Louis Vuitton și Hermes. Potrivit unui raport publicat de Grand View Research, China este una dintre cele mai puternice piețe pentru pantofii sport. Iar în 2025 va atinge 10 miliarde de dolari și va depăși 10% din piața mondială. Tot în China vânzările de pantofi sport de ocazie au ajuns la un miliard de dolari anul trecut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here