DC Comics

Casa de licitaţii Sotheby’s a anunțat că o colecţie de peste 40.000 de albume de benzi desenate din universul DC Comics a fost pusă în vânzare la New York.

Colecţia îi aparține muzicianului britanic Ian Levine şi constă în toate albumele publicate de DC Comics în perioada 1934 – 2014, conform casei de licitaţii.

Pentru colecţionarii de albume de benzi desenate, această colecţie completă reprezintă „Sfântul Graal”, susţine Richard Austin, şeful departamentului pentru cărţi şi manuscrise al casei Sotheby’s.

Din această colecţie nu lipsesc primele ediţii ale unor personaje deja cunoscute pe întreg globul precum Superman, Batman sau Wonder Woman.

Preţul pentru care se va vinde această colecţie nu poate fi estimat încă, pentru că este o vânzare privată şi nu o licitaţie, conform Sotheby’s.

Recordul de vânzare pentru un album de benzi desenate este de 3,2 milioane de dolari. Această sumă a fost plătită în 2014 pentru primul număr al seriei Action Comics (iunie 1938), în care apare pentru prima oară personajul Superman.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here