Bernard Arnault - LVMH

Averea miliardarului francez Bernard Arnault urcă și coboară major de la o zi la alta, odată cu modificările indicilor bursieri. La fel se întâmplă în cazul altor membri ai Bloomberg Billionaires Index.

Conform Bloomberg, francezul Bernard Arnault a pierdut în ultimele săptămâni cei mai mulți bani dintre miliardarii aflați în Bloomberg Billionaires Index.

Conglomeratul condus de Arnault, cunoscutul gigant al luxului LVMH (Louis Vuitton – Moet – Hennessy) s-a implicat activ în bătălia cu răspândirea coronavirusului finanțând livrarea a milioane de măști medicale către Franța de la furnizori chinezi și transformând fabrica de parfumuri Dior într-un fabricant de produse de dezinfecție.

Banii cheltuiți pentru a sprijini lupta cu pandemia și prăbușirea pieței, mai întâi în China și, ulterior, în celelalte colțuri ale lumii au făcut însă o gaură adâncă în „buzunarele” miliardarului Arnault.

Totuși, imediat după anunțurile guvernelor din întraga lume cu privire la pachetele financiare generoase menite să sprijine economia, mai ales cel din SUA, acțiunile Christian Dior și LVMH au urcat rapid, averea omului de afaceri majorându-se, într-o singură zi, cu 11,3 miliarde de dolari.

Arnault, a cărui avere a urcat anul trecut mai mult decât a oricărui alt membru al exclusivistului clasament Bloomberg Billionaires Index format din 500 de membri, se află totuși „pe minus” în acest an față de 2019. El este în acest moment mai „sărac” cu nu mai puțin de 35,2 miliarde de dolari.

Variațiile din averea lui Arnault subliniază volatilitatea dramatică a piețelor globale, determinată de panica generată de pandemie și de alternarea pesimismului cu speranța. După patru zile de scăderi, Dow Jones Industrial Average a înregistrat marți cel mai mare avans din 1933.

Warren Buffett este al doilea cel mai mare câștigător dacă ne luăm după indicele Dow Jones Industrial. Averea acestuia a crescut la începutul acestei săptămâni cu 6,5 miliarde de dolari. În același timp, cea a lui Amancio Ortega, mogulul din spatele unor mărci precum Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Oysho sau Massimo Dutti, s-a majorat și ea cu 5,9 miliarde de dolari. Cu toate, cumulat, cei mai bogați 500 de oameni din lume au pierdut peste 1.000 de miliarde de dolari de la începutul anului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here