Roberto Cavalli

CEO-ul gigantului imobiliar Damac Properties din Emiratele Arabe Unite, Hussein Sajwani, a achiziţionat joi casa de modă italiană Roberto Cavalli, a anunţat grupul său din Dubai, fără să precizeze suma cu care a fost încheiată această tranzacţie.

Cunoscut pentru proiectele sale luxoase, Damac Properties este unul dintre cei mai importanţi actori din sectorul imobiliar din Orientul Mijlociu şi a construit, printre altele, Trump International Golf Club, inaugurat la Dubai în februarie 2017, la doar trei luni după victoria obţinută de Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane, scrie LifeNews.ro.

„Hussein Sajwani a cumpărat prin intermediul societăţii sale de investiţii private Vision Investments grupul de modă italian Roberto Cavalli”, a anunţat într-un comunicat grupul Dico, care reuneşte toate companiile deţinute de acest om de afaceri.

„Cumpărarea mărcii florentine a fost finalizată pe 28 noiembrie”, a precizat grupul, adăugând că operaţiunea se înscrie în „evoluţia unui parteneriat care a fost semnat în 2017 între casa de modă şi Dico”.

Marca Roberto Cavalli va fi utilizată în special pentru a crea „interioarele unor hoteluri de lux”, precizează acelaşi comunicat.

„Suntem entuziasmaţi de ideea de a continua incredibila moştenire a mărcii Roberto Cavalli. Marca se înscrie în concepţia noastră despre lux”, a declarat Hussein Sajwani, citat în comunicat.

Averea lui a fost estimată de revista americană Forbes la 1,9 miliarde de dolari.

Aceasta este prima investiţie în industria haute-couture realizată de Dico, a precizat acelaşi grup imobiliar.

Marca Roberto Cavalli a trecut cu regularitate prin crize financiare în ultimii ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here