Emmy

Serialele „Game of Thrones”, „Chernobyl”, „The Marvelous Mrs. Maisel” şi „Fleabag” au câştigat principalele trofee atribuite la cea de-a 71-a ediţie a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy, organizată duminică seară la Los Angeles, un eveniment marcat de numeroase surprize.

Gala Primetime Emmy Awards, considerată un echivalent în televiziune al premiilor Oscar, s-a deschis cu apariţia pe scenă a cunoscutului personaj animat Homer Simpson, prezentat sub forma unor imagini generate pe computer, înlocuit după câteva momente de o scenetă pretins improvizată, ai cărei protagonişti au fost actorii Anthony Anderson (cunoscut din serialul „black-ish”) şi Bryan Cranston (protagonist al serialului „Breaking Bad”).

În acest an, organizatorii evenimentului au decis să imite formatul galei premiilor Oscar 2019 şi să renunţe la folosirea unui maestru de ceremonii pe post de prezentator principal, preferând o succesiune de vedete care să înmâneze premiile, pentru a dinamiza show-ul.

Producţiile „Game of Thrones”, „Chernobyl”, „The Marvelous Mrs. Maisel” şi „Fleabag” au fost marile câştigătoare la ediţia din 2019 a galei Primetime Emmy Awards.

Ultimul sezon al serialului fantasy „Game of Thrones”, o producţie a postului HBO, a câştigat 12 trofee, inclusiv la categoriile „cel mai bun serial dramatic” şi „cel mai bun actor secundar într-un serial dramatic” (Peter Dinklage, în rolul Tyrion Lannister). „Game of Thrones” a fost desemnat pentru a patra oară cel mai bun serial dramatic, egalând recordul deţinut până în acest an de serialul „Mad Man”.

„The Marvelous Mrs. Maisel”, o producţie realizată de Amazon, a dominat segmentul comediilor, obţinând în total opt trofee, inclusiv la categoriile secundare de interpretare, graţie actorilor Tony Shalhoub şi Alex Borstein.

„Chernobyl” a fost un alt mare învingător al galei, câştigând 10 premii, inclusiv la categoria “cea mai bună miniserie TV”.

Show-ul TV „Fleabag”, produs de Amazon, a fost marea surpriză a galei, câştigând patru premii, inclusiv la categoria „cel mai bun serial de comedie”, unde a învins marile favorite, „Veep” şi „The Marvelous Mrs. Maisel”, iar creatoarea acestui serial, Phoebe Waller-Bridge, s-a impus la categoriile „cea mai bună actriţă de comedie” şi „cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie”. Aceeaşi producţie a fost premiată şi cu premiul pentru regie, atribuit lui Harry Bradbeer.

Cel mai bun actor în rol principal într-o comedie a fost desemnat Bill Hader, protagonistul serialului „Barry”, care a câştigat acest trofeu şi în 2018.

Billy Porter a scris istorie la gala de duminică seară, devenind primul actor homosexual de culoare care s-a impus la categoria “cel mai bun actor în rol principal într-un serial dramatic”, graţie interpretării sale din serialul „Pose”.

Jodie Comer a învins-o pe Sandra Oh, colega ei din distribuţia serialului „Killing Eve”, şi a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial dramatic.

În total, incluzând premiile acordate în urmă cu o săptămână la gala Creative Arts Emmy, HBO s-a clasat pe primul loc în topul posturilor TV, cu 34 de premii, în timp ce platforma Netflix a câştigat 27 de trofee. Pe locurile următoare s-au clasat Amazon (15 premii), National Geographic (8 premii), NBC (7 premii), CNN (5 premii) şi FX Network (5 premii).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here