REV Ocean

Șantierul naval VARD din Tulcea a lansat la apă iahtul Research Expedition Vessel (REV Ocean). Proiectată de Espen Oeino, nava are o lungime de 182,9 metri și este destinat, așa cum îi spune și numele, expedițiilor de cercetare maritime.

În cazul utilizării pentru cercetare, iahtul poate găzdui 60 de oameni de știință și 30 de membri ai echipajului, în timp ce reconfigurarea acestuia pentru plimbări de lux poate duce la găzduirea a 36 de invitați și 54 de memebri ai echipajului. Interiorul navei a fost realizat de H2 Yacht Design.

Conform LifeNews.ro, care citează producătorul, datele tehnice arată că REV Ocean este propulsat de patru motoare Wärtsilä care permit navei o viteză maximă de 17,8 noduri. Iahtul poate atinge o autonomie 21.120 de mile nautice cu o viteză medie de croazieră de 11 noduri.

După etapa de construcție derulată la șantierul din Tulcea, între 2017 și vara lui 2019, iahtul REV Ocean va fi transferat la șantierul naval VARD din Brattvag, Norvegia, acolo unde va urma faza de echipare și finisare care ar trebui să dureze circa opt luni. 

La începutul lui 2019, cel mai mare iaht cu motor din lume era Azzam, cu o lungime de 180,61 metri. Pe locul secund se afla Eclipse (162,5 metri), iar pe trei, Dubai (162 metri).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here