Plaza Athenee Paris

Franţuzoaica Jessica Prealpato, cunoscută pentru deserturile sale pe bază de fructe, fără zahăr adăugat, a obţinut marţi titlul de „cel mai bun patiser din lume” în clasamentul „World’s 50 Best Restaurants”.

Cheful patiser Jessica Prealpato, în vârstă de 32 de ani, care lucrează la restaurantul Plaza Athenee din Paris, cu trei stele Michelin, „întruchipează o patiserie îndrăzneaţă şi unică” şi este prima femeie care a primit acest titlu, a declarat Helene Pietrini, director al clasamentului „World’s 50 Best Restaurants” (cele mai bune 50 de restaurante din lume) realizat anual încpând cu 2002.

„Sunt foarte uimită”, a declarat Jessica Prealpato, mărturisind că este un „cadou frumos”. Deserturile sale se înscriu în conceptul de „naturalitate” (o bucătărie cât mai aproape de produsele naturale) susţinut de Alain Ducasse – devenit pentru Jessica Prealpato „desseralité” (desert + naturalitate), titlul cărţii ei, unde propune 50 de reţete de deserturi create la Plaza Athenee.

Printre cele mai recente creaţii ale sale se număra deserturile cu căpşuni şi brad, bere şi rubarbă. „Aceste deserturi nu arată neapărat bine, este o muncă nu prea uşoară şi nu întotdeauna recunoscută. Sunt încântată că este remarcată”, a continuat Jessica Prealpato, care nu foloseşte niciodată cremă sau spumă în preparatele sale.

„Niciodată nu m-am gândit că este o patiserie care va fi în centrul atenţiei. Este extrem de important pentru mine”, a spus ea.

Plaza Athenee Paris

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here