Florența

Se spune că lumea este ca o carte, iar dacă nu călătorești, e ca și cum ai citi doar o singură pagină. Iar dacă printr-o carte afli poveștile altora, prin călătorii trăiești propriile povești. Și ce poate fi mai frumos decât să împărtășești aceste experiențe alături de persoana iubită?

Orice călătorie e un prilej bun nu doar să cunoști locuri, culturi și oameni noi, ci și să dai un alt suflu relației de cuplu. Un studiu din 2014 arată că prin călătorii se reîncarcă bateriile emoționale, se descoperă noi perspective asupra vieții și ne îmbunătățim considerabil starea de spirit, ceea ce ne face mai fericiți, mai creativi și mai productivi în viața de zi cu zi. Iar o călătorie cu persoana iubită este o nouă ocazie de a adăuga file noi la povestea de iubire, de a consolida relația de cuplu și a îmbunătăți comunicarea și relaționarea, chiar și pentru partenerii care sunt împreună de mulți ani. Psihologii spun că orice escapadă, chiar și un simplu city break, are doza lui de romantism, așa că ar fi bine să ne facem bagajele cât de des putem și să explorăm lumea la brațul persoanei dragi.

Santorini

Însă, pentru cei care caută exclusiv destinații romantice, ideale pentru a sărbători un eveniment special în viața de cuplu, specialiștii de la Travel Channel vin cu câteva recomandări. Apusuri spectaculoase, străduțe înguste și un sat-castel care are mai multe biserici decât case sunt câteva dintre atracțiile insulei Santorini (Grecia). Aflată în sudul Mării Egee, se spune că în zona insulei s-a găsit Atlantida, însă turiștii sunt atrași de plajele superbe, apusurile spectaculoase și poate pentru că Santorini este locul în care „sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă”. Rămânem pe „bătrânul continent” și ne îndreptăm către Florența, Italia. După o zi în care puteți vizita numeroasele muzee, cu opriri la cafenele micuțe și cochete, puteți privi apusul din Piazzale Michelangelo. Cu siguranță este unul dintre cele mai romantice orașe din lume, potrivit atât pentru un concediu, cât și pentru un city break.

St Moritz

Dacă sunteți un cuplu care preferă muntele și plimbări aventuroase, alegeți St Moritz, Elveția. Acest oraș-stațiune, renumit pentru „climatul său de șampanie”, este ideal pentru cuplurile cosmopolite care caută o aventură alpină. Imaginați-vă o zi de schi printre vârfurile acoperite de zăpadă, urmată de o seară liniștită, într-o caleașcă trasă de cai, de-a lungul lacului înghețat. Perfect! Europa oferă multe destinații romantice, pentru toate gusturile. Aventură, relaxare, plaje, munți, muzee, clădiri istorice – aproape orice vă doriți puteți descoperi într-un oraș european. De exemplu, dacă vreți să vă intersectați cu elitele Hollywoodului și nu vă permiteți să ajungeți peste Ocean, Mallorca (Spania) este unul dintre locurile europene în care aveți mari șanse să vă întâlniți actorul preferat la o cafenea sau plimbându-se cu iahtul. Cea mai mare insulă spaniolă, Mallorca, atrage prin plajele aurii și hotelurile intime, perfecte pentru escapade romantice.

Pentru iubitorii de mare, soare și plaje albe, Insulele Maldive sunt destinația ideală. Considerat cel mai romantic arhipelag din lume, Maldivele vă vor transpune într-o altă lume. Vă puteți caza la unul dintre numeroasele bungalow-uri de deasupra apei de un turcoaz limpede și puteți sta la soare pe plajele private cu nisip alb. Un mic paradis pentru doi. Vreți o vacanță tropicală romantică? Atunci, destinația este Thailanda, insula Koh Tao, recunoscută pentru scuba divingul său de clasă mondială. Puteți îmbina timpul la plajă cu lecțiile de scufundări, iar seara să priviți apusul de la unul din spectaculoasele restaurante luminate de lanternă de pe plajă. Pentru cei care preferă destinațiile în locuri în care tehnologia nu a pătruns, insula Kuaui din Hawaii este perfectă. Are plaje ascunse, micuțe, naturale, cascade spectaculoase și munți luxurianți. Romantism și puțină aventură, ideal pentru o vacanță de neuitat.

Carmel

Dacă vreți coaste și plaje izolate, California vă așteaptă, iar Carmel este locul potrivit. Ajungeți aici pe pitoreasca autostradă Pacific Coast, așa că vă puteți bucura de o adevărată excursie. O fostă colonie a artiștilor, Carmel este acum un refugiu romantic pentru cei care doresc o vacanță liniștită și plină de iubire. Pentru iubitorii vacanțelor de iarnă, cu plimbări romantice prin zăpadă și o cină lângă șemineu, Quebec, Canada, vă oferă nenumărate oportunități de distracție. Superbul oraș atrage cu străduțele mici acoperite de zăpadă, restaurante elegante și romantice și locuri de cazare confortabile și călduroase, ideale pentru a vă retrage după o zi de stat în frig.

Okazaki

Vreți să vă plimbați prin livezi pline de cireși înfloriți? Japonia este destinația! Ce poate fi mai romantic decât o plimbare cu barca pe Canalul Okazaki din Kyoto, înconjurat de copaci înfloriți. Japonezii consideră că ciclul scurt de înflorire a florilor este o metaforă a vieții – o amintire anuală că timpul este prețios. Așa că planificați din timp această excursie și alegeți primăvara pentru a vă bucura de grădinile înflorite și ploaia de petale alb și roz.

Și, totuși, o astfel de listă a destinațiilor romantice ar fi incompletă fără orașul iubirii – Paris. Restaurante intime, străduțe cu povești, monumente și muzee, spectacole pentru toate gusturile – Paris este orașul care trăiește cu iubire și dă înapoi iubire, un schimb perfect pentru o minivacanță de câteva zile, sau un concediu prelungit. Aici nu aveți cum să vă plictisiți, ori de câte ori veți merge, mereu va fi ceva nou, fascinant și unic în acest oraș, capitală a iubirii în inima Europei, un magnet pentru cuplurile de toate vârstele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here