Red Clothes rosu

Intens, pigmentat, pasional – roșu este culoarea sezonului, de pe cele mai faimoase catwalkuri până la ținutele de street style. Însă, pentru a fi în pas cu moda, nu e suficient să știm care e tendința sau culoarea-vedetă, ci avem nevoie de puțin talent, imaginație și câteva cunoștințe minime pentru a nu da greș.

Îndrăznește să porți roșu din cap până în pi¬cioare! Da, un look all red este stylish atâta timp cât combini texturi, dar nu variezi prea mult nuanțele de roșu. Poți opta pentru două piese vestimentare în aceeași nuanță de roșu – pantaloni și bluză sau cămașă și fustă – și alege un accesoriu în altă nuanță de roșu, fie că vorbim de încălțări, eșarfă sau o pălărie. Nu combina mai mult de două nuanțe. Dacă nu ești hotărâtă, sau dacă doar roșu e prea mult, cel mai bine este să alegi un roșu puternic pentru partea de jos – fustă sau pantaloni – iar în partea de sus să combini cu o bluză în dungi, o cămașă de blugi sau un top simplu, pes¬te care să pui un cardigan sau un sacou negru. Nu amesteca printuri diferite, mai bine păstrează două culori și alege croiuri diferite, care să te avantajeze în funcție de înălțime și greutate. Important e să porți atât roșu cât te simți confortabil, pot fi doar încălțări, accesorii și un ruj roșu.

Și chiar dacă primăvara se lasă așteptată, îndrăznește să o “chemi” purtând o jachetă, un trench sau o geacă de piele de un roșu puternic. În acest caz, restul hainelor trebuie să fie simple, neutre, de preferat în linii minimaliste. Haina roșie să fie obiectul statement și nimic altceva să nu distragă atenția de la ea.

Red Clothes rosu

Pentru curajoase, romantice și veșnic îndrăgostite, stiliștii reco¬mandă o combinație inedită – roșu cu roz – însă cu mare atenție la detalii pentru că nu oricine poate stăpâni acest duo coloristic. Însă un roșu intens, pigmentat, dramatic poate fi “îndulcit” cu puțin roz delicat, pudrat, într-o nuanță discretă. Încalcă regulile cu stil și poartă o fustă roz pastel cu o bluză de un roșu intens, dar cu accesorii minimaliste, neutre și vei arăta chic, modernă și în tendințe.

Pentru doamnele care preferă ținute mai lejere, casual sau sport, stiliștii recomandă un top roșu simplu, care poate fi combinat atât cu o pereche de jeanși, cât și cu o pereche de pantaloni sport, dar și cu o fustă lejeră purtată cu încălțări sport. Totul se poate adapta stilului propriu pentru un look actual și confortabil. De altfel, combinația roșu cu denim este una dintre cele mai ver¬satile, care poate fi exploatată în cele mai diverse combinații, cu denim negru, albastru sau gri. Însă trebuie să alegeți un singur accent roșu – fie bluză, încălțări sau geantă și în jurul acestuia să construiți ținuta denim – poate o rochie, sau o pereche de pan¬taloni cu o jachetă sub care să se vadă un top roșu, ori o fustă din denim cu încălțări sport și un top roșu. Însă regula de bază este „un singur element roșu”.

Așa cum spuneam, când vine vorba de a purta roșu, combinațiile de texturi și materiale sunt extrem de permisive, încât pot fi adaptate fiecărui stil. De exemplu, roșu cu piele – fie că vorbim de un look rock cu pantaloni din piele și un top roșu, sau de un look casual cu pantaloni drepți cu o curea din piele și pantofi roșii, iar pentru seară îndrăznește să porți o rochie roșie simplă cu o jachetă din piele și o curea fină din piele pentru a marca ta¬lia. Important este să nu alegi și obiectele din piele tot în nuanțe de roșu, decât dacă stăpânești foarte bine combinația “all red” și atunci vei respecta prima regulă enunțată mai sus.

Dacă doar roșu nu e suficient și ești mai îndrăzneață de atât, avem opțiunea unui print grafic în combinații de roșu, de la prin¬turi florale la dungi, tartan sau carouri. Important e să le combi¬năm cu lucruri simple – de exemplu, un costum în carouri cu o cămașă sau un top alb, ori o rochie cu print floral cu o jachetă într-o singură culoare. Important e să găsim echilibrul stilistic și vizual care să arate bine și să purtăm ținuta care ne reprezintă cu atitudinea potrivită.

Dacă un obiect vestimentar roșu e prea mult pentru stilul tău, poți opta doar pentru un accesoriu roșu. Stiliștii spun că este o culoare atât de versatilă, încât poți fi în trend cu o pată de cu¬loare reprezentată de o broșă, o eșarfă, o bijuterie sau o geantă. Important e ca ținuta să fie simplă, curată, fără combinații grafice sau culori puternice.

În final, tot ce contează în modă este să fii fidelă stilului tău și să alegi din ceea ce este actual un element care să te reprezinte și pe care să îl poți integra ușor în ținutele tale. Nu tot ceea ce este la modă se potrivește tuturor, însă versatilitatea înseamnă să poți adapta fie o culoare, fie un croi sau un model.

Red Clothes rosu

Roșu pentru domni

Moda nu este doar pentru femei, chiar dacă ele sunt uneori mult mai interesate de tendințe decât bărbații. E o întreagă industrie în moda masculină, care se pliază pe tendințele actuale, iar re-comandările stiliștilor țin cont de acest lucru. Bărbații pot purta roșu, fie că aleg o pereche de butoni discreți, o cravată simplă sau îndrăznesc ceva mai mult. Regulile din moda doamnelor se aplică și pentru domni. Alege o cravată roșie sau un papion roșu la un costum simplu, un fular roșu la o jachetă într-o culoare ne¬utră, o pereche de sneakerși roșii la o ținută sport sau un tricou roșu la o pereche de jeanși. Dacă îți plac carourile sau dungile, poți alege ceva cu roșu, dar restul ținutei trebuie să fie simplă – ori un sacou, ori o cămașă, ori o pereche de pantaloni cu model. Și dacă vrei doar un accent de culoare, poți opta doar pentru butoni, cureaua de la ceas, portofel ori bretele de la pantaloni. La domni se cere ceva mai multă atenție când vine vorba de cu¬lori puternice. Chiar dacă roșu poate fi purtat la orice vârstă, un studiu recent spune că bărbații care poartă prea mult roșu sunt percepuți ca fiind agresivi de către doamne. Totul stă în dozaj, pentru că aceleași doamne spun că puțin roșu în ținuta unui băr¬bat este extrem de atractiv. În același timp, femeile care poartă mult roșu sunt considerate a fi foarte atractive de către persoa¬nele de sex opus. Un alt studiu arată că femeile în roșu par nu doar mai frumoase, ci și mai abordabile, iar bărbații au mai mult curaj să inițieze o discuție cu o femeie îmbrăcată în roșu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here