Aproximativ o sută de opere provenind din colecţia personală şi inedită a scriitorului Andre Malraux – inclusiv uleiuri şi pasteluri semnate de Georges Braque şi Joan Miro, alături de alte obiecte de artă – vor fi scoase la licitaţie la Paris în data de 19 iunie, au anunţat reprezentanţii casei ArtcurialP.

„Ansamblul colecţiei care l-a însoţit până în ultimele zile de viaţă, martoră a pasiunilor sale, reflectă relaţiile sale strânse cu cei mai mai mari artişti ai epocii”, precizează reprezentanţii casei de licitaţii, care au primit aprobarea descendenţilor lui Sophie de Vilmorin, ultima parteneră de viaţă a lui André Malraux.

Elementul central al acestor lucrări este biroul personal al marelui scriitor francez şi fost ministru al Culturii, instalat în reşedinţa sa privată din Verričres-le-Buisson. În stil rustic, piesa de mobilier este estimată la un preţ cuprins între 4.000 şi 6.000 de euro.

Un tablou în ulei semnat de Georges Braque, „Ciel et oiseaux”, ar putea atinge suma de 30.000 de euro, potrivit estimărilor. O statuetă stilizată , un relicvariu Kota din Gabon, este estimată între 6.000 şi 8.000 de euro, iar o mască din Papua Noua-Guinee ar putea atinge suma de 10.000 de euro.

Vânzarea la licitaţie va putea dezvălui şi un aspect intim al personalităţii lui André Malraux : pasionat din copilărie de desen, el obişnuia să ofere în mod regulat apropiaţilor săi ilustraţii pe care le numea „dyables”.

Trei caricaturi reprezentându-l pe Pablo Picasso, realizate în cerneală pe hârtie de scriitorul francez, sunt estimate între 3.000 şi 4.000 de euro.

„Colecţia intimă” a scriitorului André Malraux va fi expusă între 15 şi 18 iunie la sediul din Paris al casei de licitaţii Artcurial.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here