Miliardarul japonez Yusaku Maezawa, un cunoscut antreprenor din industria modei, a anunţat că doreşte să vândă la licitaţie o parte dintre picturile sale valoroase, estimate la mai multe milioane de dolari, întrucât nu mai are bani.

Yusaku Maezawa, fondatorul şi CEO-ul platformei online de comerţ cu articole vestimentare Zozo, a declarat într-un mesaj publicat sâmbătă pe contul lui de Twitter că intenţionează să vândă mai multe dintre operele sale de artă în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată de casa Sotheby’s la New York pe 16 mai.

Magnatul nipon, un mare colecţionar de artă, a ataşat acelui mesaj online fotografii ce prezintă două lucrări valoroase – o pictură de Ed Ruscha, estimată la un preţ cuprins între 2 milioane şi 3 milioane de dolari, şi o pictură florală realizată de Andy Warhol, estimată între 1,5 milioane şi 2 milioane de dolari.

Întrebat de un internaut dacă licitaţia va fi organizată pentru că el a rămas fără bani, Yusaku Maezawa a răspuns duminică astfel: “Da, eu nu am niciodată bani, pentru că îi cheltuiesc întotdeauna”. Magnatul nipon şi-a încheiat mesajul cu un emoji ce simbolizează un chip uman care râde.

Printre realizările insolite din trecutul acestui miliardar japonez, care caută de multe ori atenţia companiilor mass-media, se află achiziţionarea cu 110 milioane de dolari a unei picturi realizate de Jean-Michel Basquiat şi semnarea unui contract în virtutea căruia urmează să devină primul pasager privat care va călători în jurul Lunii la bordul unei capsule dezvoltate de SpaceX, compania spaţială creată de antreprenorul Elon Musk.

Ambiţiile afişate de Yusaku Maezawa au devenit mai temperate în ultima vreme, iar magnatul nipon a revenit abia recent pe Twitter după o serie de iniţiative comerciale mai puţin inspirate, în urma cărora valoarea acţiunilor la bursă ale grupului Zozo a scăzut cu peste 50%, slăbind fluxul financiar al companiei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here