Vinurile rosé au tot mai mulți adepți printre clienții români, iar cele două produse de acest fel ale Botega Otazu se pliază perfect pe așteptările clienților. Soarele bând, microclimatul excepțional și soiurile curate de struguri fac din vinurile Otazu o adevărată încântare.

Situată la doar 8 kilometri de Pamplona, ​​Bodega Otazu este cea mai nordică vinărie din Spania și una dinre cele mai apreciate de cunoscători. Provenind dintr-o regiune în care istoria, natura, arta și vinul dau naștere unor adevărate legende, produsele Otazu încântă simțurile. Tocmai de aceea, după o îndelungă și aprofundată cercetare a pieței, Caesar Concierge a ales să distribuie clienților săi din toată Europa vinurile de excepție realizate de Botega Otazu din Navarra.

Filozofia specialiștilor de la Botega Otzau este aceea de a produce vinuri premium care exprimă puritatea și complexitatea terroirului din care provin. Acesta este motivul pentru care întreaga gamă este produsă exclusiv din soiuri de struguri cultivate în podgoriile proprii, aflate pe o singură proprietate de 110 hectare: Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Cabernet Franc și Pinot Noir. În plus față de renumele zonei de origine a vinurilor, Navarra, Bodega Otazu este una dintre cele doar 14 case spaniole care a primit cea mai mare certificare și recunoaștere din Spania – Pago Appellation of Origin, element care garantează selecția, precum și personalitatea unică și remarcabilă a fiecăruia dintre vinurile Otazu.

„Ne-am întors la pământ pentru a fi surprinși de fiecare floare, fiecare viță de vie și fiecare strugure. Astfel ne-am amintit cine suntem și am redescoperit modul special în care înțelegem să realizăm vinurile proprii”, declară cu mândrie proprietarii podgoriei și ai micuței manufacturi în care sunt realizate apreciatele vinuri Otazu. Ei amintesc de fiecare dată clienților că atât Navarra cât, mai ales, Botega Otazu, reprezintă pământuri binecuvântate. La Botega Otazu istoria este experimentată zilnic, arta durează, iar natura este venerată. Și, ca un compendiu al celor de mai sus, chiar dacă produc vinuri moderne, maeștri viticultori ai podgoriei respectă o idee veche și clară, aceeași care a contribuit la păstrarea unui patrimoniu valorors.

Botega Otazu este mai mult decât un vis. Este un habitat natural pentru emoții. Iar vinurile produse în moderna manufactură încântă de fiecare dată clienții.

Două dintre cele mai apreciate vinuri Botega Otazu sunt rosé-urile Rosado Merlot și Rosé Tempranillo. Primul dintre acestea este realizat după o metodă tradițională care macerarea la rece pentru 12 ore a strugurilor roșii. Apoi, vinul fermentează la o temperatură controlată în butoaie din oțel inoxidabil pentru a da naștere unui buchet amețitor de coacăze roșii, zmeură și căpșuni sălbatice. Alături de Merlot, spectaculosul Rosé Tempranillo cu nuanța sa roz de o intensitate scăzută, este un vin plin de viață. Degustarea lasă în mintea îndrăzneților o notă de citrice.

Atât Rosado Merlot cât și Rosé Tempranillo, ca de altfel toate vinurile premium produse la Botega Otazu, sunt disponibile cunoscătorilor din România în exclusivitate prin Caesar Concierge.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here