Responsabilii unei mine din Australia de Vest care urmează să fie dezafectată anul viitor au anunţat că au descoperit unul dintre cele mai mari diamante din istoria exploatării.

În luna martie, în mina Argyle din regiunea Kimberley, a fost descoperită Argyle Octavia, o piatră preţioasă de 28,84 de carate în formă de octaedru. Aceasta ar putea fi ultima descoperire notabilă înregistrată în această mină care va fi închisă în 2020 şi este totodată cea mai importantă realizare din istoria operaţională a unităţii. Mina a produs până în prezent peste 90% din diamantele descoperite în Australia.

„Nu vedem multe diamante scoase din mină cu această formă sau culoare sau cu această claritate”, a declarat pentru postul naţional de televiziune directorul general de operaţiuni al Argyle, Andrew Wilson. „Am descoperit probabil douăzeci de diamante ceva mai mici, dar de peste 20 de carate, în ultimii 36 de ani de exploatare”, a explicat reprezentantul minei.

Piatra preţioasă recent descoperită va ajunge în oraşul Antwerp din Belgia unde va fi vândută netăiată. Compania urmează să propună un preţ. „Sperăm că există cineva pasionat de diamantele Argyle din Australia de Vest”, a spus Wilson. „Nădăjduim că vom avea ocazia să îl vedem într-o frumoasă bijuterie”, a adăugat el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here