Celebra prezentatoare de televiziune Oprah Winfrey va dona două milioane de dolari pentru a ajuta la reconstrucţia Puerto Rico şi pentru a spijini artele şi programele culturale din regiune, după uraganul devastator care a lovit insula în 2017.

Organizaţiile Hispanic Federation şi Flamboyan Arts Fund au precizat luni, într-o declaraţie, că 1 milion de dolari va fi destinat sprijinirii necesităţilor pe termen lung în urma pagubelor provocate de uraganul Maria, iar o sumă suplimentară de 1 milion de dolari va fi donată pentru sprijinirea programelor artistice şi culturale din insulă.

Winfrey, una dintre cele mai influente personalităţi din industria media americană, a precizat că a fost inspirată de eforturile compozitorului Lin-Manuel Miranda, care, în luna ianuarie, a oferit câteva reprezentanţii cu piesa sa de succes „Hamilton” în Puerto Rico.

„Am fost atât de emoţionată de dedicarea cu care Lin-Manuel Miranda a dus «Hamilton» în Puerto Rico şi de felul în care a sprijinit comunitatea în mijlocul căreia a crescut încât am vrut să mă alătur eforturilor de revitalizare a unei insule atât de bogate în cultură, frumuseţe şi patrimoniu”, a declarat Oprah Winfrey.

Uraganul Maria, care a lovit Puerto Rico în septembrie 2017, a provocat decesul a circa 3.000 de persoane din acest teritoriu administrat de SUA, potrivit bilanţului estimativ, a distrus locuinţe şi infrastructură şi a lăsat o mare parte din insulă fără apă potabilă sau alimentare cu electricitate timp de mai multe luni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here