Producătorul de bunuri de lux Salvatore Ferragamo a înregistrat anul trecut o scădere cu 14% a profitului, în mare parte din cauza costurilor generate de planul de redresare al mărcii menit să oprească scăderea vânzărilor.

Compania producătoare de articole de lux Salvatore Ferragamo s-a luptat în ultimii doi ani să-și întinerească marca pentru atrage noi clienți. În timpul acestui proces, firma s-a despărțit de Eraldo Poletto, șef s-a dat bătut după mai puțin de doi ani. În luna iulie a anului trecut, Micaela Le Divelec, a devenit director executiv și și-a asumat sarcina de a duce la bun sfârlit planul de reorganizare.

În această săptămână, compania Salvatore Ferragamo a anunțat că veniturile sale înainte de dobânzi, impozite și amoritzări (EBITDA) au scăzut în 2018 până la 214 milioane de euro, în conformitate cu așteptările analiștilor. În ianuarie, compania anunțase deja și o scădere cu 1,4% a vânzărilor.

Ferragamo, care a diminuat valoarea dividendelor de la 0,38 euro/acțiune în 2017 la 0,34 euro/acțiune în 2018, a menționat într-un comunicat că scăderea veniturilor a avut loc pe fondul unui mediu marcoeconomic dificil și o piață fără predictibilitate, dar va încerca să restabilească un trend pozitiv și durabil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here