Dan-Ammann-GM-2

Tehnologiile de condus autonom și propulsiile alternative, fie ele electrice sau cu hidrogen, vor converge cu programele de car sharing.”

Facem parte dintr-o industrie care trece printr-o perioadă de schimbare semnificativă a tehnologiilor, a legislației, a felului în care clienții interacționează cu noi. Când Sergio Marchionne, CEO al grupului Fiat Chrysler (FCA), ne-a propus un plan de parteneriat, am comparat direcția pe care o urmăm noi versus ceea ce ne-a fost sugerat. Astfel, am ajuns la concluzia că decizia cea mai bună pentru GM și pentru acționarii companiei este să ne concentrăm asupra lucrurilor care ne duc spre viitor. Mă refer la tehnologii, la conectivitate, la condusul autonom, la programele de car sharing (utilizarea aceluiași automobil de către mai multe persoane). În comparație cu acestea nu are sens să facem un pas în trecut, să ne ocupăm de aspectele vechi ale acestei afaceri. Trebuie să ne folosim timpul și resursele pentru noua direcție a industriei. Iar noi suntem lideri în mai multe domenii. Am vândut deja 7 milioane de mașini care au sisteme de conectivitate. Suntem, totodată, singura companie care oferă conexiune la internet 4G LTE la scară largă pentru mașinile pe care le producem azi. La fel, suntem compania care oferă practic pentru întreaga sa gamă compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto. Am ajuns foarte departe cu dezvoltarea sistemelor de condus autonom. Totodată, explorăm noi planuri de business de tip car sharing. Acestea sunt aspectele în care vedem noi schimbarea și oportunitățile pentru viitor. Iar când ne uităm la ideea de consolidare propusă de Sergio Marchionne, vedem că nu ne duce în această direcție.

Ne concentrăm asupra transformărilor prin care trece automobilul. Am văzut studii care spun că oamenii nu folosesc o mare parte din tehnologiile care echipează mașinile lor. Asta ne spune că noi, cei din industrie, trebuia să lucrăm mai atent pornind de la ceea ce îi trebuie utilizatorului. Mai există o dimensiune a acestei situații. Când cineva își ia mașina din showroom, experiența nu este prea diferită de cea de acum 20 de ani. În schimb, funcțiile mașinii sunt dramatic diferite. Deci, cred că avem o mare oportunitate de a schimba felul în care primim la bord clientul. În perspectivă, cu sistemele de conectivitate, cu conexiunea 4G, vor putea să se adapteze de la o mașină la alta fără efort, pentru că interacțiunea nu are loc doar în mașină, ci și prin aparatura mobilă, precum un smartphone.

Istoric vorbind, modelul de business se desfășura astfel: construiește o mașină, trimite-o la dealer, dealerul o vinde și tranzacția este efectuată. Dar acum povestea se schimbă complet. Avem o rată de loialitate mult mai mare în rândul clienților care sunt abonați la serviciul OnStar, prin care transmitem deja de multă vreme notificări legate de problemele mașinii, precum presiunea scăzută din pneuri sau sisteme electronice care nu funcționează corect. Notificările sunt primite de client pe telefon, precum și de către dealer, pentru a ști că este necesară vizita la service. Desigur, trimitem actualizări de software, ceea ce înseamnă că mașina devine mai bună cu trecerea timpului. Mai mult, conectivitatea și posibilitatea actualizării software-ului sunt esențiale pentru protejarea față de hackeri. Nu cred că problema securității cibernetice poate fi vreodată rezolvată complet. Este un proces continuu. Nu vom ajunge la un punct în care să spunem că nu mai avem de ce să ne facem griji. Scopul nostru este să fim mereu cu un pas înainte.

O altă schimbare majoră va fi adusă de crearea automobilului complet autonom. Costul șofatului depinde de timpul pe care ți-l consumă. Gândiți-vă la ineficiența tuturor oamenilor care merg cu mașina la serviciu. Gândiți-vă că mașinile petrec cel mai mare timp parcate, depreciindu-se. Totodată, costul parcării trebuie achitat. Luați în considerare costul infrastructurii necesare pentru parcări și costul traficului congestionat. Îndeosebi în zonele dens populate trebuie să existe un model mai eficient de transport.

General Motors Executive Vice President and Chief Financial Officer Dan Ammann. (General Motors)
General Motors Executive Vice President and Chief Financial Officer Dan Ammann. (General Motors)

Tehnologiile de condus autonom și propulsiile alternative, fie ele electrice sau cu hidrogen, vor converge cu programele de car sharing. Este greu de spus care va fi efectul asupra numărului de automobile comercializate. Poate că vom livra mașini mai puține, dar cu un preț mult mai mare, deoarece valoarea mașinii va crește, fiind mai eficient utilizată. Această idee privește mai mult piețele dezvoltate și mediile urbane. Însă două treimi din populația lumii nu au deținut vreodată o mașină. În urmă cu câteva luni, am anunțat o investiție majoră într-un program orientat către piețele în curs de dezvoltare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here