Poate conștiința modernă blamează din ce în ce mai mult hainele făcute din piele naturală. Însă acestea rămân un simbol al stilului, după cum o dovedesc chiar gecile purtate de vedete.

Text: Robert Stan

Credit Foto:Flickr

00 - Belstaff Jacket - David Beckham, Outlaw

Vedete precum David Beckham, Brad Pitt sau Justin Bieber apar zilnic pe primele pagini ale ziarelor sau pe coperta revistelor de top îmbrăcate în haine din piele care îi fac pe mulți fani să scotocească îndârjiți paginile web pentru a găsi produsul care să îi facă să semene, măcar din punctul de vedere al vestimentației, cu idolul lor. Nu e deloc o sarcină ușoară, pentru că producători de jachete din piele sunt cu miile, iar găsirea unui anume model se poate dovedi o căutare a acului în carul cu fân. Cu toate acestea, poate cel mai simplu mod de a găsi haina căutată este să pui la rubrica „search” cuvintele „most expensive” alăturate de numele vedetei. Rezultatul este, de cele mai multe ori, instantaneu. Și astfel afli că jacheta din piele purtată cel mai des de Bieber este din catalogul casei Balmain. Sau că Beckham nu iese din casă în ținută casual fără ca aceasta să fie asortată cu o haină din piele de la Belstaff, producătorul cu care a colaborat la ținuta din abia lansatul film Outlaw.


02 Saint Laurent Jacket

Marca Belstaff nu este deloc nouă și nici nu a fost pusă vreodată pe aceeași linie cu marile branduri ale caselor de modă importante. Cu toate acestea, grație colaborării cu fotbalistul și filantropul David Beckham, pare să fi atins apogeul. Mii de fani ai acestuia care au văzut filmul sau măcar posterele de promovare ale acestuia caută în această toamnă cu disperare așa-numita „The Outlaw Jacket” al cărei preț este de 1.770 de euro. Fără a avea caracteristici ieșite din comun, jacheta respectă linia „moto” și este – lucru mai puțin știut – simbolică în istoria Belstaff. Asta pentru că produsul este un derivat mai ușor și mai ieftin al unei geci din piele lustruită manual de artizanii britanici și care se află în oferta companiei de ani buni. Cât despre firmă, aceasta are o istorie care începe în 1924 în Stoke-on-Trent, Staffordshire, și a îmbrăcat de-a lungul timpului personalități precum T.E. Lawrence, Amelia Earhart și chiar Che Guevara. În prezent, printre cei mai cunoscuți clienți ai celor de la Belstaff se află, alături de David Beckham, Jemma Kidd și Sarah Jessica Parker.

03 Gucci lamb and mink fur Jacket

O altă vedetă care pare să aibă o slăbiciune pentru hainele din piele este canadianul Justin Bieber. Acesta poartă destul de des jachete „moto” care aparțin unor colecții renumite. Astfel, una dintre cele mai des purtate haine ale lui Bieber este geaca roșie din piele, produsă de casa Balmain din Paris, al cărei preț este de circa 6.000 de euro. Același copil teribil apare des îmbrăcat într-o jachetă din piele – cu epoleți, patru fermoare și detalii din piele albă – a casei de modă Saint Laurent, al cărei preț este de circa 5.750 de euro.

04 Ralph Lauren - Washed Café Biker Jacket

Alte vedete americane sau europene par îndrăgostite de produsele din piele ale casei Gucci. Ei bine, dacă o simplă geacă moto a mărcii costă între 2.500 și 3.000 de euro, una din piele de miel și blană de nurcă ajunge la impresionanta sumă de 19.900 de euro. Să nu uităm că Gucci produce în prezent o haină din blană de nurcă al cărei preț de catalog este de nu mai puțin 25.000 de euro, mai mare decât al BMW 116i! Nici colecția Black Label a casei Ralph Lauren nu este evitată de personalități. În acest an, compania americanului înnobilat în Franța cu titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare are în catalog mai multe jackete exclusiviste din piele neagră al căror unic preț este de 2.700 de euro. Vorbim aici despre Venture Leather Biker Jacket, Café Biker Jacket, New Altitude Leather Jacket, Washed Café Biker Jacket și Engine Leather Biker Jacket. La acestea se adaugă sacoul sport din piele de miel cu nasturi din coarnele aceluiași animal.

05 Ralph Lauren - sacou sport din piele de miel

În catalogul BOSS pot fi găsite în prezent câteva piese de îmbrăcăminte din piele extrem de interesante. Astfel, alături de linii precum Almeo, Gerton, Gomien, Nilius sau Naris, toate cu prețuri cuprinse între 400 și 1.000 de euro, sunt de remarcat scurta din piele „T-Castano” by BOSS, care costă 1.800 de euro și, mai ales, jacheta „T-Camiro” cu efect de degradé, al cărei preț este de 2.200 de euro.

06 Boss T-Camiro Jacket degrade

E drept că în lumea modernă există mulți care consideră că purtarea unei haine din piele nu este decât o reminiscență condamnabilă a oamenilor preistorici și că există soluții de a înlocui eleganta și comoda piele de animale cu alte materiale. În ciuda protestelor acestora, pielea a rămas și va rămâne un material des utilizat de designerii marilor case de modă tocmai pentru că există clienți pentru care acest material este sinonim cu eleganța și potența financiară. Desigur, pe lângă aspectul exclusivist al materialului, o haină din piele cu prestanță trebuie să aibă și un design aparte sau, măcar, un brand cunoscut imprimat pe etichetă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here