Valoarea unei piese vestimentare demne de Cartea Recordurilor creşte graţie renumelui personalităţii pentru care a fost creată, dar şi ca urmare a materialelor folosite pentru realizarea acesteia. Astfel, rochii ornamentate cu diamante rare, pene de păun sau broderii unice ajung la preţuri de zeci de milioane de dolari.

Nightingale of Kuala Lumpur – $ 30.000.000 

Cea mai scumpă rochie din lume a fost creată de Faiyzali Abdullah şi a fost prezentată în 2009, în cadrul Festivalului „STYLO Fashion Grand Prix KL”. Rochia de seară este creată din tafta, satin, şifon şi mătase, fiind încrustată cu un diamant în formă de pară de 70 de carate şi 751 de cristale Swarovski.

1. Nightingale-of-Kuala-Lumpur---30.000.000$

Martin Katz Jewellers & Renee Strauss Wedding Dress – $ 18.685.800 

Această rochie a fost creată special pentru Luxury Brands Lifestyle Bridal Show, ce s-a desfăşurat pe 26 februarie 2006 la Ritz-Carlton, în California. Efortul depus de Martin Katz Jewellers şi Renee Strauss a dat naştere unei rochii de mireasă ornată cu diamante, care însumează 150 de carate.

2. MARTIN-KATZ-JEWELLERS-AND-RENEE-STRAUSS-WEDDING-DRESS-18.685.800$

Debbie Wingham’s “Abaya” dress – $ 17.600.000 

Această rochie de inspiraţie musulmană a fost creată în Dubai, de un designer britanic, Debbie Wingham. Rochia este încrustată cu 2.000 de diamante albe şi negre, dar şi cu un diamant roşu. Acesta din urmă este singurul de acest tip din lume. De asemenea, rochia prezintă şi detalii din aur de 14 carate.

3. Debbie Wingham’s “Abaya” dress 3 4. Debbie Wingham’s “Abaya” dress 2 5. Debbie Wingham’s “Abaya” dress

Diamond dress by Scott Henshall – $ 9.000.000 

Această rochie a fost creată în forma unei pânze de păianjen, iar la realizarea ei au fost folosite mai mult de 3.000 de diamante. Ținuta a fost purtată de cântăreața Samantha Mumbai în 2004, la premiera filmului “Spider-Man”.

Scott Henshall Diamond Dress
Scott Henshall Diamond Dress

Yumi Katsura White Gold Dress – $ 8.500.000

Această capodoperă a designerului japonez Yumi Katsura nu și-a găsit încă o mireasă pe măsură. Pe lângă faptul că este realizată din aur alb, mătase și satin, această rochie prezintă și o colecție de pietre prețioase, dar și broderii zari realizate manual. Acestora li se adaugă 1.000 de perle și un diamant rar de 5 carate. Piesa centrală a acestei ținute este, însă, un diamant verde, de 8.8 carate.

7. Yumi Katsura White Gold Dress

Rochia purtată de Marilyn Monroe în “The Seven Year Itch” – $ 4.600.000 

În Cartea Recordurilor, rochia purtată de Marilyn Monroe în filmul “The Seven Year Itch” deține recordul pentru cea mai scumpă rochie vândută vreodată la o licitație. Ținuta a fost cumpărată cu 4.6 milioane de dolari la o licitație ținută la The Paley Center for Media din Los Angeles, California, pe 18 iunie 2011. Rochia a fost creată de William Travilla și a depășit ca valoare ținuta purtată de Marilyn Monroe în timp ce îi cânta “Happy Birthday” președintelui Kennedy, pe 19 mai 1962. Aceasta din urmă a fost vândută la licitație pe 27 octombrie 1999, în schimbul sumei de 1.267.000 de dolari.

8. Marilyn Monroe in The Seven Year Itch 9. Marilyn Monroe in The Seven Year Itch

Peacock Dress By Vera Wang – $ 1.500.000 

Una dintre cele mai deosebite rochii create vreodată, ținuta este destinată unei mirese care își dorește să iasă în evidență și să lase în urmă conceptele tradiționale. Creată de Vera Wang în 2009, rochia este formată din 2009 pene de păun. Se presupune că rochia cu trena lungă și rotundă ar fi trebuit să fie purtată de Jennifer Lopez la nunta cu Ben Affleck, însă evenimentul nu a mai avut loc.

10. Peacock dress Vera Wang

Danasha Luxury Gown – $ 1.500.000 

Această rochie de mireasă a fost creată special pentru miresele moderne, întrucât nu se şifonează şi nu are volane. Creată de Danasha Luxury şi Jad Ghandour, această rochie fără complicaţii emană eleganţă şi garantează că se va aranja perfect pe orice tip de siluetă. În plus, diamantele din Anvers, de 75 de carate, diamantele belgiene şi cele 250 de grame de aur de 18 carate folosite pentru a realiza ţinuta o transformă într-o operă de artă valoroasă.

11. Danasha Luxury Gown

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here