0. „Castelul Hearst” - Beverly Hills

Pentru că „acasă” nu mai înseamnă, pentru mulţi dintre noi, doar patru pereţi, un pat, o masă şi câteva scaune, preţul plătit pentru confort şi prestigiu poate atinge cote ameţitoare, iar valoarea unei locuinţe sporeşte odată cu o poveste ce îi oferă „greutate” şi o poziţionare geografică ceva mai răsărită.

4. „Castelul Hearst - curatenie interior” - Beverly Hills 5. „Castelul Hearst” - Beverly Hills

Conform datelor furnizate de site-ul Guinness World Records, recordul pentru cea mai scumpă evaluare a unei locuinţe a fost atins în iulie 2007, în Statele Unite. La vremea respectivă, Agenţia Westside Estate din Beverly Hills, California, lista pe piaţa imobiliară fosta locuinţă a celebrului magnat de presă american William Randolph Hearst, o vilă mediteraneeană de 6.967 m² în formă de H, la preţul de 165 de milioane de dolari. Vila situată pe o suprafaţă de 2,6 hectare avea 29 de camere, 40 de băi, trei piscine, dintre care una interioară, şi propriul club de noapte. Cei care au văzut filmul „The Godfather” (SUA, 1972) sau „The Bodyguard” (SUA, 1992) recunosc, probabil, casa construită în 1926, cumpărată de Hearst în 1947 cu 120.000 de dolari şi vândută ulterior lui Leonard Ross, avocat şi investitor american, în 1976. La rândul lui, Ross a scos-o la vânzare în 2007, înregistrând recordul pentru cea mai mare evaluare imobiliară. „Castelul Hearst” a fost ales de John F. Kennedy şi soţia sa, Jacqueline, drept destinaţie pentru luna de miere.

1. „Castelul Hearst” -  Beverly Hills 3. „Castelul Hearst” -  Beverly Hills 6. „Castelul Hearst” - piscina interioara 2. „Castelul Hearst” - Beverly Hills

La ora actuală, Hearst Castle îşi menţine locul în topul celor mai scumpe locuinţe, fiind evaluat la aproximativ 191 de milioane de dolari, însă există numeroase proprietăţi din Statele Unite şi din întreaga lume care îl depăşesc, fiind evaluate la sume care ating lejer chiar şi pragul de 1 miliard de dolari.

În ciuda faptului că nu este o locuinţă în sensul tradiţional al cuvântului, Antilia, o clădire cu 27 de etaje, din Mumbai, India, ocupă 400.000 m² şi este evaluată la 1 miliard de dolari. Prevăzută cu şase etaje de parcare subterană şi trei piste de aterizare pentru elicopter, Antilia necesită o echipă de 600 de angajaţi pentru întreţinere. Proprietarul clădirii este cel mai bogat om din india, Mukesh Ambani, cu o avere de 23,6 miliarde de dolari, potrivit celor de la Forbes.

firma de curatenie in Antilia - Mumbai, India

Designul controversatei clădiri nu respectă Vastu Shastra, sistemul hindus tradiţional de arhitectură, motiv pentru care familia Ambani nu a petrecut nici măcar o noapte în Antilia.

Cu toate acestea, valoarea construcţiei este justificată, dacă luăm în calcul o serie de trăsături inedite, cum ar fi existenţa unei „camere de gheaţă”, prevăzută cu zăpadă artificială, unde proprietarul poate evita temperaturile extreme din Mumbai. Printre materialele folosite pentru ridicarea şi decorarea clădirii se numără tipuri rare de lemn, marmură şi nacru, cunoscut sub denumirea de „mama perlelor”, material constând în stratul de sidef din interiorul stridiilor care produc perle.

8. Antilia - interior 9. Antilia - interior

Valoarea clădirii din Mumbai este întrecută la ora actuală doar de reşedinţa principală din Londra a monarhilor britanici, Palatul Buckingham. Din punct de vedere tehnic este tot o casă, însă, cu siguranţă, nu de vânzare, şi a fost evaluată la aproximativ 1.55 miliarde de dolari de către Nationwide Building Society. Proprietatea are 775 de camere, dintre care 52 de dormitoare, 188 de camere pentru angajaţi, 92 de birouri şi 78 de toalete.

Lightshow and lowering of the rings on Tower bridge. Aerial shot at night. Buckingham Palace
Lightshow and lowering of the rings on Tower bridge. Aerial shot at night. Buckingham Palace

În ceea ce priveşte locuinţele ce pot fi scoase la vânzare, locul secund în lume îl ocupă Villa Leopolda, proprietate ce se întinde pe 202.343 m² şi valorează 750 de milioane de dolari . Casa a servit drept platou de filmare, în 1955, pentru realizarea peliculei „To Catch a Thief”, în regia lui Alfred Hitchcock. Deţinută în prezent de Lily Safra, filantrop brazilian şi văduva bancherului libanez William Safra, proprietatea situată pe Coasta de Azur include o seră de dimensiuni comerciale, o piscină şi o casă special amenajată în apropierea acesteia, o bucătărie în aer liber, un heliport şi o casă pentru oaspeţi de dimensiuni ce întrec majoritatea conacelor deţinute de unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

12. Villa Leopolda

epa01440507 Aerial view of Villa Leopolda, built in 1900 by King Leopold of Belgium. It has 19 bedrooms and a double swimming pool over a 7 hectares terrain, back up the hills behind Beaulieu and Villefranche. According to the daily newspaper 'Nice Matin', the Villa Leopolda, an exceptional property at Villefranche-sur-Mer, above Cap Ferrat, French Riviera has been bought by a Russian super millionaire for the sum of 500 million euros. The price is explained by the fact, the owner, Lily Safra, widow of the Swiss banker of Lebanese origin Edmond Safra who died in a case of arson in 1999, did not wish to sell the villa. This would be the deal of the century for a luxury villa. The record nowadays held by an English property, close to the Kensington gardens in London bought for 147,28 million euros by the Indian tycoon Lakshmi Mittal.  EPA/MAXPPP/ERIC DULIERE FRANCE OUT --- BELGIUM OUT  BY: ALL OVER PRESS / EPA-PHOTO CODE: EPAXX8
epa01440507 Aerial view of Villa Leopolda, built in 1900 by King Leopold of Belgium. It has 19 bedrooms and a double swimming pool over a 7 hectares terrain, back up the hills behind Beaulieu and Villefranche. According to the daily newspaper ‘Nice Matin’, the Villa Leopolda, an exceptional property at Villefranche-sur-Mer, above Cap Ferrat, French Riviera has been bought by a Russian super millionaire for the sum of 500 million euros. The price is explained by the fact, the owner, Lily Safra, widow of the Swiss banker of Lebanese origin Edmond Safra who died in a case of arson in 1999, did not wish to sell the villa. This would be the deal of the century for a luxury villa. The record nowadays held by an English property, close to the Kensington gardens in London bought for 147,28 million euros by the Indian tycoon Lakshmi Mittal. EPA/MAXPPP/ERIC DULIERE FRANCE OUT — BELGIUM OUT
BY: ALL OVER PRESS / EPA-PHOTO CODE: EPAXX8

Un penthouse cu cinci etaje s-a strecurat recent în topul celor mai scumpe locuinţe din lume, odată cu proiectul unei clădiri de tip zgârie-nori din Monaco. Tour Odéon se doreşte a fi cea de-a doua clădire de pe coasta Mediteranei ca înălţime, ajungând la 170 de metri. Ultimele cinci etaje ale clădirii iau astfel forma celei mai scumpe mansarde din lume, fiind estimată la 400 de milioane de dolari. Punctul central de atracţie al acestei locuinţe este toboganul ce face legătura dintre balcon şi o piscină a infinitului, transformând astfel faţada într-un veritabil parc acvatic. Denumită Sky Penthouse, această mansardă de lux ce se întinde pe mai mult de 3.300 m² este dotată cu un centru de sănătate, piscine multiple, iar proprietarul se va bucura de un şofer personal şi va avea la dispoziţie o firmă de catering.

16. odeon-tower-monaco Odeon Tower penthouse slide monaco 15. Tour-Odeon-Tower-Sky-Penthouse

Pe locul al patrulea din topul celor mai scumpe locuinţe se află Four Fairfield Pond, construită pe o proprietate de 254.952 m², pe malul Atlanticului, în The Hamptons, New York. Denumită de Ira Rennert, proprietar al locuinţei şi deţinător al Renco Group, după întinderea de apă adiacentă, locuinţa are o faţadă în stil italian şi acoperiş în stil mediteraneean, fiind dotată cu un teren de baschet, o pistă de bowling, două terenuri de tenis, două terenuri de squash, un salon de 27 de metri lungime pentru întâlnirile formale şi o cadă cu hidromasaj în valoare de 150.000 de dolari. Toate acestea fac ca preţul proprietăţii să ajungă la aproximativ 249 milioane de dolari.

13. Four-Fairfield-Pond - The Hamptons, New York

Alte clădiri ce merită menţionate, întrucât au o valoare estimată la peste 200 de milioane de dolari, sunt Kensington Palace Gardens, din Londra , şi Ellison Estate, din California.

17. Kensington Palace Gardens Servicii curatenie in Bucuresti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here