Stratosfera motorizată

În lumea luxului și a exclusivității nu sunt limite. Orice, oricât și sigur există cineva care să-și dorească mai mult. Iar când vorbim despre mașini, limitele sunt depășite în viteză.

Text: Dan Damian/Foto: producători

Peste tot în lume există colecționari de orice, dar cei de mașini sunt mai vizibili decât ceilalți, iar motivul e simplu și ține de… volumul „obiectelor” colecționate, dar și de faptul că supercarurile extrem de rare și performante pot fascina și oameni fără o pasiune deosebită pentru mașini.

Ne-am propus să trecem în revistă câteva repere ale exclusivității din domeniul auto, fără pretenția unui top, pentru că sunt greu de diferențiat după anumite criterii rigide, când ideea lor este alta – raritate, exclusivitate și performanță, într-un mix de cele mai multe ori exuberant. Am ales, de asemenea, să nu ne referim la mașinile vechi, care ajung sub ciocanul marilor case de licitație și ating adevărate averi la tranzacționare, și nici la cele neomologate pentru șosea. Veți vedea câteva exemple de nebunie auto, în sensul bun al cuvântului, mașini care vor rămâne în istorie și colecții private.

Lykan HyperSport

Produs de W Motors, o companie din Libia, Lykan HyperSport este una dintre cele mai exclusiviste și mai scumpe mașini din lume. Compania care o produce a fost înființată în 2012 și a reușit să prezinte rapid un supercar de senzație. Dacă nu ați auzit de ea până acum este pentru că doar șapte exemplare au fost programate pentru producție. Unul dintre ele a apărut în Furious 7, ba chiar a sărit prin nu mai puțin de trei zgârie-nori din Dubai, cu Vin Diesel și Paul Walker la bord.

Lykan Hypersport 1

Prețul unei asemenea rarități este de 3,4 milioane de dolari, iar performanțele sunt de o extravaganță teribilă. Sub capotă a fost montat un motor de 3,7 litri, twin-turbo, cu șase cilindri, de origine Porsche, dar tunat serios de RUF Automobiles. De fapt, este același motor de pe modelul RUF CTR3. Propulsorul livrează 751 CP și 960 Nm, Lykan HyperSport fiind creditat cu 2,8 secunde până la 100 km/h și cu o viteză maximă de 385 km/h.

Lykan Hypersport 2


Koenigsegg CCXR Trevita

Știm că Koenigsegg-urile au prețuri extrem de piperate, dar chiar 4,8 milioane de dolari? Da, suedezii și-au permis să ceară acest preț, mai ales că au produs doar două exemplare, după ce inițial erau programate trei unități. Unicitatea mașinii constă în culoarea caroseriei, construită integral din fibră de carbon. Acest material este gri, eventual negru, dar extrem de greu de adus la culoarea alb în condițiile în care să poți vedea structura fibrei. Koenigsegg a făcut-o printr-un procedeu foarte costisitor (care i-a și făcut să renunțe la al treilea exemplar) și în lumina directă a soarelui, CCXR Trevita arată de parcă ar fi placată cu mici diamante.

2010-Koenigsegg-CCXR_Trevita-Image-06

Pe lângă acest efect vizual unic, CCXR Trevita vine cu performanțele extreme ale modelului din care derivă. Un motor V8 de 4,8 litri, cu două compresoare, care livrează 1.020 CP și 1.080 Nm, permite mașinii să ajungă la 100 km/h în 2,9 secunde și să atingă o viteză maximă de peste 410 km/h.

2010-Koenigsegg-Trevita-V1-1440 2010-Koenigsegg-Trevita-V2-1440koenigsegg_ccx_ingame_192k_v14_by_propergraphics

Ferrari F60 America

Mai puțin cunoscut publicului, pentru că nu face parte din portofoliul modelelor normale Ferrari, F60 America a fost construit pentru a celebra cei 60 de ani de prezență a căluțului cabrat în America de Nord. Aceasta este și explicația coloritului său, dar și a drapelului american de pe scaune. Doar 10 exemplare au fost produse, așadar vorbim despre un model care va atinge prețuri astronomice când va deveni un clasic. F60 America este bazat pe modelul F12 Berlinetta, dar modificările sunt de amploare la nivelul structurii mașinii, devenită decapotabilă.

2015_ferrari_f60_america_blue_cars_hd-wallpaper-1857998

Motorul este un V12 de șase litri, care produce 740 CP și permite mașinii să atingă 100 km/h în doar 3,1 secunde. Evident, cele 10 exemplare produse sunt destinate clienților americani.

ferrari-f60-america-front-three-quarter Ferrari F60 America_proto_pininfarina3-4post Ferrari F60 America 2

Aston Martin One-77

În cazul acestui model, prețul de 1,4 milioane de dolari nu impresionează prea tare, dar trebuie să ținem cont de faptul că One-77 este cel mai exclusivist Aston Martin de până acum. Are un șasiu din fibră de carbon și caroserie din aluminiu, iar designul este la superlativ. Doar 77 de exemplare au fost produse și probabil prețul său a crescut fulminant în ultimii ani, deși nu apare încă la licitații.

Aston_Martin_One_77_6

Motorul este unul deosebit, conceput nu pentru a bate recorduri, ci pentru a aminti de vremurile în care un V12 aspirat era considerat cea mai nobilă configurație. Propulsorul lui One-77 are 7,3 litri, iar puterea maximă ajunge la 750 CP. Mașina accelerează până la 100 km/h în 3,6 secunde și se plafonează la 350 km/h.

Aston_Martin_One_77_001 aston_martin_one_77_interior-wide

Lamborghini Veneno

O prezență nebunească, Veneno arată ca și cum ar fi de oriunde, dar nu de pe Pământ. O fantezie a designului care i-a uimit chiar și pe cei obișnuiți cu excentricitățile celor de la Lamborghini. Modelul a fost prezentat în 2013 și marchează 50 de ani de la înființarea constructorului italian. Doar cinci exemplare au fost construite, două au fost oprite de constructor și trei livrate clienților. Anul trecut a debutat și Veneno Spider, produs în doar nouă exemplare.

lamborghini Veneno 2 Lamborghini_Veneno,_Car_Zero_(profile)

Lamborghini Veneno este bazat pe platforma lui Aventador, dar cu o caroserie complet nouă. Motorul este același V12 de 6,5 litri de pe Aventador și produce 750 CP, valoare care îi permite să atingă 100 km/h în doar trei secunde. Deși nu mai este la vânzare, ar fi bine să știți că prețul său a fost de 4,5 milioane de dolari.

lamborghini Veneno 1 Lamborghini-Veneno-Roadster Lamborghini-Veneno 3

Pagani Huayra

Nu este nici cea mai scumpă, nici cea mai puternică, dar toți cei care au testat-o au rămas fascinați de creația lui Horatio Pagani. Huayra, al cărei nume face referire la “Zeul vânturilor”, în limba incașă, a înlocuit modelul Zonda și a șocat prin performanțele dinamice. Constructorul italian nu a vrut o rachetă de linie dreaptă, așa că Huayra are un comportament rutier apropiat de cel al modelelor de competiții. Acest aspect s-a văzut imediat când a bătut fără drept de apel timpul lui Bugatti Veyron SuperSport pe circuitul celor de la Top Gear.

Pagani Huayra 1 pagani-Huayra-interni_PRESS-4

Pagani Huayra are un motor V12 twin-turbo, de 6 litri, furnizat de Mercedes-AMG, care produce 730 CP și 1.100 Nm. Timpul necesar pentru a atinge 100 km/h este de 3 secunde, iar viteza maximă ajunge la 383 km/h. Mașina a avut un preț de 1,4 milioane de dolari, dar producția s-a terminat la începutul acestui an, după doar 100 de unități produse.

Pagani Huayra 4 Pagani Huayra 3 Cars_Pagani_Huayra_Interior_Carbon_Fiber_Steering_Wheel_63372

Maybach Exelero

Maybach nu mai există de câțiva ani ca producător de mașini, fiind transformat în versiuni speciale, cele mai luxoase, ale modelelor Mercedes, dar pe vremea când credea că totul va fi bine, fără să-i întrebe și pe cei de la Rolls-Royce, producătorul german a atras atenția cu un model de senzație.

maybach-exelero-139170

Maybach Exelero va rămâne multă vreme în mintea pasionaților de mașini pentru designul său îndrăzneț, cu tente inspirate de la modelele inițiale Maybach. Povestea mașinii nu este chiar atât de spectaculoasă, ea fiind creată pentru ca cei de la Fulda să-și poată testa cea mai performantă gamă de pneuri.

maybach-exelero-12

Motorul este unul obișnuit pentru AMG, ca să-i spunem așa. V12, biturbo, cu 700 CP și performanțe nu chiar la nivelul la care sugerează puterea, pentru că Exelero nu auzise în 2004 de reducerea greutății, și cântărește cam 2,6 tone.

maybach-exelero-08

Mașina este unicat și nu se știe exact cui aparține acum, dar se cunoaște prețul la care a părăsit garajul Maybach – 8 milioane de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here