Când auzi ”piatră” și ”automobil” în aceeași frază, probabil că te gândești involuntar la mașina condusă de Fred Flinstone. Și totuși…

Piatra, așa cum o înțelegem uzual, nu este un material folosit în construcția unui automobil modern, pentru că este grea, dar mai ales casantă. Dar asta nu înseamnă că unele legături nu se pot face. Luați spre exemplu ceramica – un material rezultat în urma prelucrării argilei, la rândul său o rocă sedimentară cu granulație fină. În primul rând, astăzi în industria auto componentele electronice se întâlnesc peste tot, de la banalul sistem audio la controlul suspensiei sau al stabilității, iar ceramica joacă un rol esențial aici.

Apoi, materialele avansate au jucat un rol important în evoluția automobilului modern. Astfel, contribuția materialelor ceramice s-a extins către performanțe, purificarea gazelor de eșapament sau îmbunătățiri la nivelul consumului de combustibil. Aplicațiile sunt nenumărate: bujii, pompe de presiune, senzori, conducte, elemente de răcire PTC, sisteme de injecție piezo-electrice, ceramici poroase pentru armarea locală a compozitelor cu matrice metalică, chiar și rulmenți. De asemenea, galeriile de evacuare pot fi acoperite cu un strat ceramic, pentru calitățile sale termoizolante.

5041

Însă pentru pasionați, elementul-cheie se rezumă la discurile de frână ceramice, ce sunt înconjurate de o aură aparte, fiind destinate automobilelor de competiție sau celor ultra-sportive. Spre deosebire de discurile de frână uzuale, din fontă, care tind să se încingă excesiv în urma utilizării intense, până la a-și pierde aproape complet performanțele, cele ceramice sunt proiectate tocmai pentru a rezista căldurii intense și, în plus, sunt mai ușoare și rezistente la coroziune. La o utilizare normală, acestea pot rezista circa 150.000 km, însă chiar și în condiții de circuit ”duc” până la 2.000 km. Soluția nu s-a generalizat însă și la automobilele ”normale” din cauza costurilor mari, dar și a performanțelor mediocre ”la rece”.

Scopuri ornamentale

Firma de constructii case

Desigur, în afara aplicațiilor strict tehnologice, găsim și exemplele cu rol pur estetic, în special din zona celor care nu sunt mulțumiți cu specificațiile standard ale automobilului cumpărat și caută să-l diferențieze cu orice scop. Oricât de ciudat ar părea, ornamentele interioare ce imită piatra au avut o oarece parte de glorie, chiar dacă succesul lor nu poate fi nicidecum comparat cu al celor din lemn, metal sau fibră de carbon. Pe lângă diverși producători aftermarket care oferă posibilitatea unei astfel de customizări, Mercedes-Benz a oferit chiar posibilitatea unor astfel de accesorizări prin programul ”Designo”. De asemenea, pentru Maybach, interiorul ”granit” costa chiar 58.000 de dolari. Iar în cazul exclusivistului Maybach Landaulet, ”cântecul de lebădă” al mărcii, interiorul îngloba elemente realizate dintr-un granit special indian, întunecat, dar cu inserțiuni calde, aurii, numit ”Star Galaxy”.

Citiți mai mult în numărul 111 al revistei Caesar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here