Steinway & Sons a apelat la maestrul artizan Frank Pollaro pentru a crea un pian unic care simbolizează spirala ascendentă de calitate şi producţie pe care compania a urmat-o în lunga şi remarcabila sa istorie.

Text: Alex Buţu

piano-will-take-your-breath-away-1

Nu este prima oară când Steinway & Sons marchează atingerea unui plafon de producţie cu un model de pian special. Pianul cu numărul 100.000 a fost iniţial oferit Casei Albe, iar acum este expus de Institutul Smithsonian din Washington D.C.. Exemplarul cu numărul 300.000 a fost dăruit tot Casei ALbe, unde se află şi în prezent.

Modelul cu numărul 600.000 a fost expus la târgul Masterpiece London în iunie şi poartă numele matematicianului Fibonacci. Designul său are drept temă faimoasa spirală pe care matematicianul a realizat-o ca o reprezentare grafică a proporţiile perfecte. Designul a fost realizat de artizanul Frank Pollaro care a folosit materiale precum abanos Macassar pentru capacul pianului, fildeş sintetic pentru liniile spiralei şi detalii din bronz. Nu mai puţin de 6.000 de ore de muncă au fost dedicate pe parcursul a patru ani pentru realizarea acestui pian.

Exemplarul cu numărul 600.000 are la bază modelul de pian D din gama Steinway & Sons şi va costa 2,4 milioane de dolari. Dar vor mai fi produse încă 6 exemplare cu dimensiuni mai mici derivate din modelul B, care vor avea aceeaşi temă de design.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here