Alegerea unei bijuterii nu se rezumă la strălucirea fascinantă a pietrelor sau metalelor preţioase. Emoţia designului este un element cheie, la fel ca şi experienţa de cumpărare. Am descoperit aceste valori la Casa de Bijuterii 8 Jewellery, al cărui boutique a fost inaugurat în The Grand Avenue-JW Marriott din Bucureşti.

Text: Alex Buţu

1L4A9155-Edit

8 Jewellery este un brand care soseşte în România după clădirea unei reputaţii pe parcursul a 20 de ani în comerţul de lux din Germania. Iar spectrul de bijuterii pe care îl oferă este generos, deoarece include colecţiile caselor de bijuterii Crivelli Gioielli şi Damaso Martinez. Acestea subliniază cu atât mai mult rafinamentul şi originalitatea creaţiilor 8 Jewellery. Pietrele preţioase abundă. Diversitatea lor cuprinde smaralde, safire şi diamante cu paletă de culori fascinantă (roz, albe sau cu nuanţe de şampanie şi cognac).

5

În egală măsură am admirat subtilitatea designului de ansamblu, precum şi formele în care sunt tăiate pietrele preţioase. Elemente inovative precum toarta flexibilă a inelelor sunt o altă dovadă a măiestriei implicată în crearea designului. Acestea sunt detalii care dau bijuteriilor 8 Jewellery o identitate elegantă şi o tuşă de modernism.

1L4A8322-Edit-2

Dar, după cum spuneam şi la început, experienţa alegerii bijuteriei potrivite este un factor determinant pentru o achiziţie cu adevărat preţioasă. Iar casa 8 Jewellery oferă acest exclusivim în primul rând prin faptul că fiecare piesă de creaţie proprie este unicat, ceea ce oferă clientului un element real de individualitate. Apoi, 8 Jewellery este o afacere a unor oameni pasionaţi, ai căror ochi stălucesc de bucurie la fel de mult ca şi diamantele când îşi povestesc despre cum au realizat aceste creaţii sublime, sau când explică conceperea designului şi atmosferei deosebite din boutique-ul deschis în capitală.

IMG_0189

Este un boutique realizat cu aceeaşi măiestrie şi atenţie pentru detalii ca şi colecţiile de bijuterii pe care le găzduieşte. Conceptul a fost creat de artistul german Gunter Neunzig, recunoscut drept unul dintre ce mai inovatori designeri de interior din Europa. Viziunea sa originală se regăseşte şi în stilul boutique-ului 8 Jewellery. Este o atmosferă somptuoasă şi intimă, totodată. Alegerea furnirul vechi de 300 de ani şi cromatica neagră mată evidenţiază luciul pietrelor preţioase care ornează bijuteriile. Dar ca şi în cazul colecţiilor de accesorii preţioase, nu lipsesc elementele moderne. Iar acesta este rolul corpurilor de iluminat avangardiste şi a mobilierului cu finisări de tip “smoked”. Acestea au fost create de marca Italiană MOOOI, al cărei statut este confirmat de piesele expuse de Muzeul Victoria & Albert, Muzeul Groninger sau Muzeul Artelor Fine din Montreal.

1

IMG_0015

IMG_9835

IMG_9884

IMG_9869

IMG_9808

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here