Puțin probabil să existe un brand de motociclete care să se apropie de statusul de cult ca Harley Davidson. O viață trăită aparte, cu reguli aparte și adevărate frății cu un singur numitor comun – sunetul inconfundabil și sigla Harley Davidson. Nu e de mirare că, ajuns la un asemenea nivel, cultul Harley Davidson provoacă adevărate furtune la licitațiile la care ajung să fie tranzacționate modelele rare, dar mai ales cele vintage. Iar dacă vorbim despre primele motociclete produse de brandul american, se lasă cu cecuri de șase cifre.

Harley 1907 art1

Un exemplar Harley Davidson Strap Tank, produs în 1907, a fost adjudecat la o licitație organizată de Mecum Auctions pentru nu mai puțin de 650.000 de dolari, în condițiile în care nu este restaurată, ci se prezintă doar ca cel mai bun exemplar nerestaurat din lume. Motocicleta poartă seria 2037, ceea ce sugerează că ar fi al 37-lea model produs de Harley în 1907, așadar al 94-lea exemplar produs de brandul din Milwaukee.

Harley 1907 art2

Denumirea Strap Tank vine de la faptul că rezervorul este pur și simplu învelit pe ghidonul de bicicletă, într-o vreme când motocicletele însemnau de fapt biciclete motorizate. Exemplarul de peste jumătate de milion de dolari are un motor cu un singur cilindru, cu doar câțiva cai putere, dar și pedale. Acestea erau foarte folositoare atunci, pentru că la majoritatea rampelor motorul nu făcea față, iar motociclistul trebuia să compenseze prin pedalat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here