În data de 20 iunie a acestui an au fost puse la vânzare primele 1000 de unități ale robotului ”Pepper”, prezentat de compania japoneză SoftBank anul trecut. Succesul a fost atât de mare, încât stocul inițial a fost epuizat în primele minute de la startul comenzilor, în ciuda unui preț nu tocmai mic, de peste 1600 de dolari, pentru ceea ce este, în esență, o jucărie supradimensionată.

JULIETTE_CURIOSITY_ON

Pepper este un robot umanoid prezentat ca ”primul capabil să înțeleagă și să reacționeze la emoțiile umane”. Roboțelul poate recunoaște vocea proprietarului, poate citi expresii faciale și limbajul trupului și poate purta conversații de bază.

softbank-2

Dispozitivul are 1,21 m înălțime, 29 kg greutate și se poate deplasa cu o viteză de 2 km/h. Nenumărați senzori și nu mai puțin de 20 de motoare asigură o capacitate convingătoare de mișcări și reacții, iar bateriile li-ion cu capacitatea de 795 Wh îi asigură un timp de funcționare de aproximativ 12 ore. SoftBank Corp. intenționează să-l producă inițial într-un ritm de 1000 de unități lunar, dar există planuri serioase pentru a-l face disponibil la nivel global (în prezent se vinde exclusiv în Japonia). De asemenea, există și intenția producerii unei versiuni industriale din această toamnă, numită ”Pepper for Biz”.

JULIETTE_DISPLACEMENT

Softbank-1

JULIETTE_GESTURE_ON-001

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here