Parfumurile florale ne-au fascinat sau intrigat dintotdeauna. Indiferenţa n-a fost decât arareori o opţiune, una pe care am eliminat-o din calcule în această vară cu un buchet special de recomandări.

Parfum

Pentru cei care s-au săturat de miresmele consacrate, întâlnite la tot pasul, pentru spiritele nonconformiste, pentru cei care sunt dispuşi să-şi afirme neîngrădit personalitatea avem o propunere. O incursiune în lumea luxuriantă a producătorilor de parfumuri ”de nişă”. De la Miller Harris şi Tiziana Terenzi până la Keiko Mecheri şi Jul Et Mad, trecând pe la Roja şi Casamorati, poveştile sunt mereu aromate şi acaparante.

Miller Harris - Fleur du matin

Miller Harris – Fleur du matin

Inspirat de o plimbare matinală pe insula Port Cros, Fleur du Matin reuneşte acorduri florale care ne transpun într-un peisaj verde crud, acoperit de roua dimineţii. O călătorie olfactivă ce ne răsfaţă simţurile cu acorduri de pin, maghiran, caprifoi, iasomie şi neroli, care sunt perfect echilibrate cu note de galbanum, busuioc, grapefruit şi lămâie. Recomandat domnilor.

Preţ pentru 100 ml: 560 lei. Disponibil exclusiv în reţeaua Elysee

Ramon Monegal- Kiss my name1

Ramon Monegal – Kiss my name

Kiss my name este o prezenţă tulburătoare, care îţi poate întuneca raţiunea! Tuberoza carnală te va cuceri pentru totdeauna, iar notele de iasomie, floare de portocal şi neroli dau, la rândul lor, dependenţă pentru acest nectar cu adevărat delicios. Recomandat doamnelor.

Preţ pentru 50 ml: 590 lei. Disponibil exclusiv în Hip-Nose

Annick Goutal – Eau de Monsieur

Annick Goutal - Eau de Monsieur-j

O odă adusă eleganţei masculine de către o femeie cu o poveste specială. Annick Goutal a copilărit în magazinul cu dulciuri al familiei din Aix-en-Provence, apoi a plecat la Londra, unde a început să se pregătească pentru o carieră de pianistă. Planul iniţial s-a schimbat când un fotograf de fashion i-a propus să pozeze. Aşa a început o frumoasă carieră de model. Revenită în Franţa după mai mulţi ani, s-a stabilit la Paris, unde a deschis un cochet magazin de antichităţi şi, în cele din urmă, la sfatul unei prietene, o mică afacere cu produse de cosmetică. De aici şi până la propria linie de parfumuri a fost doar un pas. După dispariţia sa, afacerea a fost preluată de Camille, o fiică la fel de inspirată şi ambiţioasă. Eau de Monsieur combină prospeţimea bergamotei şi lămâiului italian cu notele calde, împresurătoare ale lemnului de santal. Recomandat domnilor.

Preţ pentru 100 ml: 525 lei. Disponibil în magazinul Madison

Keiko Mecheri- Tangeri1

Keiko Mecheri – Tangeri

Tangeri se adresează unui gentleman impecabil, elegant şi rafinat. Notele marcante de iris, piele şi cardamom, cu o longevitate remarcabilă, îi conferă o senzualitate specială. Bineînţeles, recomandat domnilor.

Preţ pentru 50 ml: 1.390 lei. Disponibil exclusiv în Hip-Nose

Tiziana Terenzi – Casanova

Tiziana Terenzi - Casanova1

Probabil că nu există popas mai romantic decât Veneţia, acolo unde focul seducţiei încă arde în şemineele celor mai frumoase dintre palatele vizitate de Casanova. Amintirea unei nopţi din timpul Carnavalului, aerul său răcoros au fost capturate de acest parfum încălzit de notele de orhidee, bergamotă şi vanilie. Recomandat domnilor.

Preţ pentru 100 ml: 1.290 lei. Disponibil exclusiv în reţeaua Elysee

Jul Et Mad – Terrasse à St-Germain

Un parfum care transcende între feminin şi masculin, între clasic şi modern, surprinzător de personal şi de original, portretul dualităţii perfecte. Terrasse à St-Germain este o fuziune desăvâşită de mirosuri subtile, atipice, dar aproape recognoscibile, un amestec moale, dar viril în acelaşi timp, de o ambiguitate totală şi o simplitate incredibilă: esenţa însăşi a unei pasiuni mistuitoare. Notele de grapefruit, mandarină, rubarbă, frezie, floare de lotus şi trandafir se întrepătrund pentru a crea o aromă unisex desăvârşită.

Preţ pentru 50 ml: 1.190 lei. Disponibil exclusiv în Hip-Nose

Eight & BOB

Unul dintre cele mai vânate parfumuri interbelice, solicitat de staruri precum Carry Grant sau James Stewart, dar şi de bărbaţii din puternica familie Kennedy, cu o ”reţetă” pierdută şi regăsită, este relansat astăzi, cu aceeaşi aură enigmatică, precum originalul. Secretul acestei ape de toaletă este nota specială de „andrea”, o plantă rară, care poate fi culeasă doar în lunile decembrie şi ianuarie de pe vârfurile înalte ale Anzilor. Treptele olfactive propuse de Eight & BOB se deschid prin acorduri efervescente de citrice, condimentate cu note de ghimbir, cardamom, lămâie şi bergamotă, învăluite într-un aer misterios de lemn de cedru, santal şi vanilie.

Preţ pentru 100 ml: 780 lei. Disponibil în magazinul Madison

Mark Buxton - Devil in Disguise1

Mark Buxton – Devil in Disguise

Surprinzătoarea adiere a pericolului pentru care nu suntem niciodată pregătiţi cu adevărat. Un vânt apăsător de vară în Italia care flirtează cu o rochie mov de mătase. Primejdia reprezentată de o femeie invizibilă pluteşte în aer. Atracţia fatală între frunzele de rubarbă şi magnolie seducătoare ale acestui parfum unisex îţi tulbură plenar sentimentele.

Preţ pentru 100 ml: 690 lei. Disponibil exclusiv în Hip-Nose

Aedes De Venustas – Oeillet Bengale

Deşi poartă numele garoafei, în limba franceză, Oeillet Bengale este de fapt o varietate a trandafirului asiatic – Rosa Indica Caryophyllea – cultivată de botanistul şi pictorul Pierre Joseph Redouté (1759-1840). Dualitatea numelui şi a aspectului ”garoafei” bengaleze a inspirat al treilea parfum al casei Aedes De Venustas, unul care emană un sex appeal cu adevărat răpitor. Recomandat doamnelor.

Preţ pentru 100 ml: 890 lei. Disponibil exclusiv în Hip-Nose

Carthusia – Fiori di Capri

Cine cunoaşte mirajul insulei Capri nu poate rămâne decât fascinat de frumuseţea sălbatică şi luxul suprem ce se contopesc în acest petic de pământ desprins parcă din Paradis. Carthusia, casa favorită a unor celebrităţi precum George Clooney sau Naomi Campbell, distilează momentele de neuitat şi farmecul locului într-o poveste înmiresmată. Fiori di Capri ”îmbuteliază” bucuria vizitatorului cu ajutorul parfumului unisex delicat al lăcrămioarei, tuberozei, cyclamenului şi garoafelor sălbatice.

Preţ pentru 50 ml: 320 lei. Disponibil exclusiv în magazinele Elysee

Roja – A Goodnight Kiss

A Goodnight Kiss celebrează însemnătatea unui cât de mic schimb real de afecţiune, într-o lume în care contactul interuman devine pe zi ce trece tot mai digitalizat. Interacţiunea fizică pare să nu fi fost nicicând la mai mare preţ, iar parfumul imaginat de Roja, cu ale sale note florale de trandafiri, iasomie, garoafe, bergamotă şi flori de portocali, captează unul dintre cele mai intime gesturi umane – catifelatul sărut de noapte bună. Recomandat doamnelor.

Preţ pentru 100 ml: 8.250 lei. Disponibil în magazinul Madison

Casamorati- Regio

Casamorati – Regio

Inspirat de marea şi de brizele blânde ale Sudului, Regio este un mozaic bogat de amintiri mediteraneene. Amprenta sa olfactivă este un amestec de lămâie proaspătă şi flori de lavandă culese manual. Notele de bergamotă şi trandafir şi prună rotunjesc acest buchet înmiresmat purtat de valurile timpului. Recomandat domnilor.

Preţ pentru 75 ml: 1.090 lei. Disponibil exclusiv în magazinele Elysee

Arquiste – Fleur de Louis

Fleur de Louis s-a născut din ideea cutezătoare de a recrea experienţa olfactivă a unui moment istoric încărcat de însemnătate strategică, dar şi de romantism – primul schimb de priviri dintre Ludovic al XIV-lea şi Infanta Maria Tereza a Spaniei, înaintea nunţii care urma să asigure pacea între două importante curţi regale europene. Scena, în viziunea casei Arquiste, a fost marcată cu un nimb auriu de iris, trandafir şi iasomie, transpus pe fondul bogat al unui desiş de pin proaspăt şi cedru. Recomandat doamnelor.

Preţ pentru 55 ml: 900 lei. Disponibil în magazinul Madison

(Articol apărut în numărul 109 – martie 2015 – al revistei CAESAR. Pentru articole mai noi vă rugăm să vă abonați. Contact: +40 749 090 912)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here