Grupul Zaha Hadid Architects a prezentat planurile pentru un ansamblu rezidențial de lux care ar urma să fie construit în Monterrey, Mexico. Esfera City Center a fost inițial imaginat cu 12 turnuri rezidențiale, dar planurile s-au schimbat între timp.

Proiectul s-a materializat într-un complex cu nouă etaje în forma literei „U”, care cuprinde 980 de apartamente distribuite pe o suprafață de 136.000 metri pătrați. Arhitecții spun că au fost prevăzute de la garsoniere de 45 metri pătrați până la apartamente cu cinci camere cu suprafața de 165 metri pătrați.

esfera city art1

Locuitorii complexului Esfera City Center mai au la dispoziție și un parc privat de trei hectare, cu cafenea, sală de fitness și bibliotecă. Pe lângă acestea sunt prevăzute grădini private, zone de picnic, un amfiteatru și o capelă.

esfera city art2

Cum este vorba despre un complex de lux, materialele de construcție pentru exterior sunt dintre cele mai bune, alese în așa fel încât să protejeze interiorul de căldura soarelui. În același timp, fiecare balcon a fost poziționat astfel încât să fie o baie de soare pentru răsfățul proprietarului.

Esfera City Center va fi construit în trei etape, prima dintre ele urmând să fie finalizată până în 2018.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here