Premiile CFDA (Consiliul American al Designerilor de Modă) oferă în fiecare an un spectacol vizual prin rochiile purtate de invitaţi. Frumuseţea este la ea acasă şi e greu să alegi cele mai frumoase creaţii. Însă la ediţia din acest an toată lumea a vorbit despre rochia din carduri de credit American Express.

Text: Alex Buţu

060115-alexander-wang-fitting-embed-2

Nu mai puţin de 500 de carduri de credit American Express Gold au fost decupate rotund şi transformate într-o rochie care parcă este topită pe trupul modelului Anna Ewers. De altfel, aceasta este calitatea estetică a rochiei. Alexander Wang s-a declarat fascinat de tehnicile lipirii şi sudării, care i-au folosit drept ispiraţie pentru felul în care bucăţelele de carduri de credit formează un ansamblu fluid, capabil să se muleze delicat pe formele modelului.

Fabric-Close-Up_opt-e1433282108115

Oricât de inedită pare ideea, nu este pentru prima oară când un card American Express a fost utilizat drept material pentru rochie. În 1995, creatoarea de modă Lizzy Gardiner a purtat la gala Oscar o rochie formată din 254 de carduri întregi. Dar fiindcă acestea erau legate arăta mult mai rudimentar şi îi lipsea eleganţa neaşteptată pe care o etalează conceptul lui Alexander Wang. Rochia lui Lizzy Gardiner a fost criticată la acea vreme, însă  în aceeaşi seara creatoarea de modă a câştigat Oscar-ul pentru vestimentaţia din filmul “The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert”. Apoi, rochia a fost licitată, iar banii au fost donaţi unei fundaţii care cercetează SIDA.

main.original

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here