Casa de licitații Sotheby’s a anunțat că în cadrul unei licitații speciale organizate la New York, a vândut ceea ce experții numesc “diamantul perfect”. Acesta are 100 de carate și a fost adjudecat de un cumpărător, care a dorit să rămână anonim, pentru suma de 22 milioane de dolari, după doar trei minute de licitație.

A woman displays a 100.20-carat diamond ring in front of Roy Lichtenstein's 1962 painting "The Ring (Engagement)" at a pre-auction viewing at Sotheby's in Los Angeles, California, in this file photo taken March 25, 2015.  The diamond is the highlight of a magnificent jewels sale in New York on Tuesday and could sell for up to $25 million, Sotheby's auction house said.   REUTERS/Lucy Nicholson/Files

Diamantul a fost evaluat de experții Sotheby’s la 19,5 milioane de dolari, fiind după spusele lor cel mai mare diamond emerald cut oferit vreodată la o licitație.

Piatra prețioasă a fost descoperită în minele companiei De Beers, în Africa de Sud și până să fie prezentată a fost prelucrată mai bine de un an până să ajungă la stadiul de astăzi, apreciat ca “perfect”. Pentru a o face cunoscută, Sotheby’s a prezentat-o în Doha și Dubai, dar și în Los Angeles, Hong Kong, Londra și New York, astfel încât i-a putut tenta pe cei pasionați de diamante sau de investiția în ele.

auction-diamond art2

Conform Sotheby’s doar cinci diamante comparabile ca puritate și dimensiuni au fost vândute vreodată la licitație, cel mai scump dintre ele fiind achiziționat acum doi ani, la Hong Kong, pentru suma de 30,6 milioane de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here