Chiar dacă ne alegem smartphone-ul în funcție de specificațiile pe care ni le dorim, nu de puține ori vrem mai mult de la acesta. Nexpaq, un nou proiect pe Kickstarter, propune o soluție pe cât de neobișnuită, pe atât de atrăgătoare: o husă formată din diverse module cu funcții diferite, care pot fi schimbate în funcție de nevoi.

nexpaq 1

Ideea seamănă oarecum cu proiectul Ara al celor de la Google, doar că, în timp ce acolo e vorba de un întreg telefon modular, aici se rezumă la o carcasă ce va fi disponibilă pentru câteva telefoane de top, cum ar fi iPhone (5s, 6 și 6 Plus), Samsung Note 4, Galaxy S5 și S6 sau Nexus 5. Carcasa include o baterie suplimentară de 1000 mAh, capabilă de a oferi o autonomie sporită cu 30-60% (în funcție de modelul de telefon), precum și șase sloturi în care pot fi introduse diverse module.

nexpaq 14

Modulele au dimensiune standard, putând fi utilizate inclusiv în cazul în care schimbați telefonul, desigur după achiziția unei noi carcase Nexpaq. În prezent sunt disponibile 12 modele, cu diverse funcționalități: blitz super LED, card reader SD, senzor de temperatură și umiditate, USB Flash, difuzor suplimentar, alcool test sau chiar încă o baterie, în cazul în care sunteți un heavy user. Modulele pot fi controlate prin intermediul conexiunii Bluetooth și a unei aplicații dedicate.

nexpaq 3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here